Det sier Christian Møller-Olsen om situasjonen som er gjeldende for Harstad Håndballklubbs herrelag den kommende sesongen. Der er nemlig Møller-Olsen tilbake som trener etter ett års pause.

– Jeg skal være så ærlig å si at det er noe som har manglet i livet mitt det siste året. Og jeg har fått motivasjonen tilbake til å drive med herrehåndball. Nå kjente både jeg og fruen at jeg måtte tilbake i manesjen, sier Møller-Olsen.

– Ikke det samme

Møller-Olsen legger på ingen måte skjul på at dette pauseåret, hvor han har stått utenfor alt som har hatt med håndball å gjøre, har vært tøft på sin helt egne måte.

– Jeg er ikke den samme når jeg ikke har med herrehåndball å gjøre. Det tror jeg at hele familien min kan si at jeg er en annen mann når jeg ikke er en del av dette laget. Jeg opplever at det som vi har her er noe helt spesielt. Og det skal bli fantastisk å igjen kunne være en del av det som man faktisk har i denne gjengen. Livet uten herrelaget er noe helt annet enn livet med, sier Møller-Olsen med et svakt smil om munnen.

– Men hva er det med denne gjengen som gjør at du føler at du nærmest må ha dem i livet ditt?

– Det er vanskelig å gå inn i materien på akkurat dette. Men det er noe med det sterke vennskapet som man opplever i dette laget. Det bunnsolide samholdet og en helt enestående garderobementalitet. Det dreier seg om å kunne være en del av denne sirkelen. Det føler jeg veldig sterkt på, sier Møller-Olsen, og utdyper:

– Jeg vet ikke helt hvordan dette kan forklares.

Ikke noe opprykksjag

Når det kommer til den sportslige biten, er forholdene derimot langt annerledes enn hva tilfellet var for halvannen sesong siden. Da skulle man etablere lokal herrehåndball på nasjonalt nivå. Det er ikke planen på nåværende tidspunkt.

– Vi har ikke de samme ambisjonene inn imot årets sesong. Vi har heller ikke den samme mannskapssituasjonen som vi hadde da. Derfor blir inngangen veldig annerledes i forhold til den gangen. Vi skal spille for å ha det gøy, sier Møller-Olsen.

Det gjør også en deling av divisjonssystemet i to nordnorske avdelinger også sitt til.

– Selv om vi går inn i årets sesong på en litt annerledes måte enn tidligere, så vil vi samtidig kjøre det samme løpet. Vi går fortsatt på banen for å vinne håndballkamper, sier Møller-Olsen.

STØTTE: Christian Møller-Olsen har full støtte fra kona Renate for å vende tilbake til trenergjerningen. Foto: Ivar Hjelvik