Da mamma Anne-Merethe Vik Ovesen oppdaget at håndballjentene søkte etter maskoter, ble Ina Linnea i fyr og flamme. Håndballjenta fra HK Landsås ville gjerne være en av de 12 minihåndballjentene som var maskot for kvinnelandslaget. Etter en søndags ettermiddag hvor mamma satt seg foran pc-en og forfattet Inas grunner for hvorfor akkurat hun skulle velges ut.

– Etter at søknaden ble levert inn, ble det hele glemt i en periode, beretter Anne-Merethe.

Men da telefonen ringte en søndagskveld for et drøyt år siden, ble det plutselig brakt på bane igjen.

– Å få telefonen om at hun var en av 12 som fikk være med på dette, var jo som å vinne i Lotto, forklarer mamma.

–En fantastisk opplevelse

Som eneste nordnorske minihåndballjente har dette vært med på å bli et opplevelsesrikt år for 10-åringen.

– Man har fått utrolig mange gode opplevelser gjennom dette året, sier Ina Linnea om å ha vært med på landslagssamlinger og landskamper sammen med kvinnelandslaget.

Hun legger heller ikke skjul på at det var en stor opplevelse da Marit Malm Frafjord ble ropt opp som hennes håndballmentor i denne sammenhengen.

– Jeg trodde nesten ikke at det var sant. Hun har jo vært en fantastisk god spiller gjennom mange år. Samtidig spiller hun også sentralt i banen. Og jeg blir som regel også plassert i midten, sier Vik Ovesen, som er J11-spiller hos HK Landsås.

Magisk avskjed

Prosjektet, som er et samarbeid mellom håndballforbundet og Gjensidige, fikk sin store avslutning i går. Da sto en lys levende Marit Malm Frafjord i Landsåshallen. Hun takket Vik Ovesen for innsatsen gjennom å gi hennes lag en to timer lang treningsøkt.

– Det er jo så fint å kunne få dele det som jeg har vært med på med mine lagvenninner. For dette er verdens beste lag å være en del av. Alle er gode venninner. Og vi krangler aldri.

Før Malm Frafjord satte i gang med sitt opplegg for klubbens 10-åringer, var Vik Ovesen klar i sin tale.

– Jeg skal bli landslagsspiller som deg. Og jeg kommer til å gi alt for å nå målet om å spille med det norske flagget på brystet, sier Vik Ovesen.

Innsats: Det var ingenting å si på innsatsen som Landsås-jentene la for dagen under Marit Malm Frafjords ledelse.
MINIHÅNDBALLJENTE: Ina Linnea Vik Ovesen kan berette om et fantastisk år som maskot for håndballandslaget. Foto: Ivar Hjelvik