Det opplyser administrasjonen i Hålogaland Fotballkrets, som mandag likevel ikke kan fastslå hva som skjer med de siste fire minutter og 45 sekunder, samt tilleggstid, som ikke ble spilt i 4.-divisjonsoppgjøret Stålbrott/Sortland 2-Grovfjord/HIL 2 søndag.

Kampen ble stanset før tiden da en spiller ble skadd og ikke kunne flyttes av banen.

Ambulanse skal ha kommet først en drøy halvtime senere.

– På generelt grunnlag skal kamper spilles ferdig. Vi må få inn alle rapportene før noe blir vedtatt og offisielt, sier daglig leder Daniel Kvile i kretsen.

Stillingen var 3-2 til Stålbrott da kampen ble blåst av.

Det samsvarer med en uttalelse til vol.no fra Bengt-Are Pettersen, nestleder i Hålogaland fotballkrets og leder i kretsens dommerkomité, som søndag sa følgende om situasjonen:

– Det kom en regelendring for noen år siden om at kamper skal fullføres uansett, om så resten av kampen må spilles på et senere tidspunkt, sier Pettersen, som ikke kjente til detaljer da uttalelsen ble gitt.

I saker som denne, både nasjonalt og lokalt, er lag blitt bedt om å møtes på nytt for å fullføre på et senere tidspunkt. I Kristiansand stilte Express og Våg for å spille tre minutter og 29 sekunder av fire oppgitte tilleggsminutter to og en halv uke etter at kampen var blåst av. I løpet av disse minuttene la Express på fra 3-2 til 4-2.

I Hålogaland er det også et lignende tilfelle fra i fjor da en kamp mellom Andenes og Melbo 2 ble stoppet ni minutter før ordinær tid. Den gang var stillingen 1-2 til Melbo 2 da resten av kampen ble satt i gang 17. august, nesten en måned etter de første 81 minuttene. Andenes-skåringer i det 84. og 90. spilleminutt sørget for å snu kampen og sikre tre poeng til hjemmelaget.

Grovfjords trener Hege Thomassen vil ikke protestere for at kampen skal fullføres, men mener den ikke burde vært stanset i første omgang.