Pettersen og Mind Magic var på forhånd gjort til store favoritter i kvalifiseringsløpet som står høyt i kurs å vinne blant norske amatører. Hesten imponerte voldsomt da han gikk til topps i sin siste start. da han også fikk førstesporet i lørdagens løp, var det mange som hadde Pettersen som sin alenestrek på bongen.

– Sist gang stormet hesten av gårde og spurte ingen om tetposisjonen. Men i dag kom plutselig Liss-Karin Sandvik og storoutsideren O.K. Corral fykende. Jeg måtte ta opp min hest, og kom meg med nød og neppe ut i utvendig posisjon. Jeg var små marginer unna å bli innestengt, sier Pettersen.

Sto og veide

Da hestene hadde 700 meter igjen til mål, satte Pettersen fart framover. Han overtok teten på siste bortre langside, og så ut til å være i rute mot seieren inn imot siste sving. Da kom plutselig luken som bestilt for kompis og konkurrent Twentysix Paupau. Han styrte sin hest ut fra lederryggen, og utfordret storfavoritten til et skikkelig spurtoppgjør på oppløpet.

– Det ble et tøft løp for Mind Magic. Samtidig hadde Mats Gunnar lyktes med å gi sin hest et snilt løp, og hadde krefter igjen på oppløpet. Derfor ble det såvidt at båten bar for min hest, sier Pettersen.

Utfordreren så oppløpsduellen på denne måten:

– Jeg hadde ikke seierstro på forhånd. Men når forutsetningene ble som de ble, kunne min hest utfordre Likevel lyktes jeg ikke med å kneble favoritten, sier Ringberg om oppløpskampen.

– Bingolotto

Derfor ble det Pettersens som ble Nord-Norges representant i ett av Norges mest prestisjetunge løp for travamatører.

– Det er stort det. En skikkelig gulrot å oppleve som travamatør. Så er det også slik at man ikke tar med seg hesten til løpet på Bjerke under Klasseløpshelga. Derfor er det litt bingolotto med hvilken hest man trekker. Den faktoren avgjør selvfølgelig hvor stor muligheten for å gjøre det sterkt i P.A. Enholms Minneløp er, sier Pettersen, før han utdyper:

– Jeg drar uansett ikke til Bjerke uten ambisjoner om å kjempe et stykke opp på resultatlista. Er man uheldig med trekninga, så får man ta det igjen ved å kjøre et smart løp, sier Pettersen.

Hadde Ringberg vunnet kvalifiseringsløpet under lørdagens løpsomgang, måtte den erfarne lokale travamatøren uansett ha sagt fra seg plassen. Samme helg er Ringberg nemlig i Ungarn, hvor han representerer Norge under europamesterskapet for travamatører.

SEIERSGEST: Sigmund Jakobsen hadde full kontroll på blant annet Soleina og Eva Kristine Eriksen Bjørnstad. Foto: Ivar Hjelvik
TETLØPER: Reventon og Dag Sveinung Dalen hadde ingen problemer med å lede sitt løp fra start til mål. Foto: Ivar Hjelvik