Det er konklusjonen til Elisabeth Storvik Ingebrigtsen om beskjeden som kom til nordnorsk travsport lørdag. Da gikk Det Norske Travselskaps leder, Knut Weum, på talerstolen under Det Norske Travselskaps (DNT)s årsmøte. Budskapet som han formidlet var av det dramatiske slaget. Det årlige nordnorske V75-arrangementet i Harstad blir ikke noe av.

– Dette var en stor overraskelse for oss. Og spør du meg, så er jeg naturlig nok ikke enig i at dette er grepet som sporten bør foreta seg. Men vi har allerede snudd på vårt fokus, sier Storvik Ingebrigtsen.

God erstatning

Etter at den umiddelbare motløsheten hadde lagt seg, ser Totonors daglige leder nå på muligheten til å fortsatt komme i land med et arrangement 4. august som likevel skal bli et nordnorsk høydepunkt.

– For oss så handler det nå om at vi skal få til en god erstatning. Selv om V75 er byttet ut med V65 denne sommeren, så hindrer ikke det oss i å levere årets høydepunkt i Harstad travpark denne dagen, sier Storvik Ingebrigtsen og utdyper:

– Planen er rett og slett å se bort ifra at vi har blitt fratatt V75-statusen i år, og lage en folkefest rundt arrangementet som ikke står tilbake for V75-omgangene de siste tre årene, sier Storvik Ingebrigtsen.

Penger å hente?

Det sportslige nivået skal heller ikke reduseres nevneverdig. Det er i hvert fall målet til Totonor-administrasjonen i det fremtidige arbeidet med stordagen.

– Vi ser det som logisk at denne dagen fortsatt skal inneholde våre storløp som John Buers Æresløp, Ole Bendiksens Minneløp, Lars Holtes Minneløp, Gerhard Bergs Æresløp og Egil Trudvangs Æresløp, understreker Storvik Ingebrigtsen.

Hun er også på jakt etter å forsterke dagen betydelig i forhold til en ordinær V65-omgang.

– Det finnes fortsatt muligheter til å forsterke premiematrisen til denne dagen. Vi vil jobbe hardt for å skape enda mer attraktive rammebetingelser inn imot denne dagen, sier Storvik Ingebrigtsen, og fortsetter argumentasjonen:

Våre V75-arrangementer i Harstad har vært glimrende. Vi kan se tilbake på godt oppmøte og også god omsetning. Nå skal vi bevise at vi fortjener å få V75-statusen tilbake i 2019.