Under årets utgave av Kirunaspelen ble de fleste svenskene slått på hjemmebane, mange av talenter fra Medkila Skilag og Fjell Skilag.

Medaljer

Under fredags sprint tok Nora Mikkelsen fra Medkila Skilag førsteplassen i sprint klassisk stil 800 meter i jenter 14-klassen. Andreas Skjelle gikk til førsteplass i gutter 13-klassen, Ingeborg Hansen førsteplass i jenter 16-klassen og Kjell Arne Kristiansen tok førsteplassen i mosjonsklassen. I tillegg tok også Sigurd Hansen, Noah Nylund og Sigve Bornø Novstad pallplasseringer.

Fra Fjell Skilag gikk Sofie Andreassen (jenter 15), Marcus Åshovd (herrer 17-18) og Amalie Tovås Storjord (jenter 19-20) alle tre inn til en tredjeplass.

Vinnerskalle

Lørdag var det klart for intervallstart i fri stil. 30 utøvere fra Medkila Skilag, syv utøvere fra Kilkam og 21 utøvere fra Fjell Skilag stilte til start. De lokale utøverne presterte under helgas konkurranser, og lørdag var ikke et unntak.

Noah Nylund (gutter 14) og Ingeborg Hansen (jenter 16), begge fra Medkila Skilag, gikk inn til førsteplass i sine klasser. Nora Mikkelsen (jenter 14), Sigve Bornø (herrer 19-20), Ingrild Osdal (mosjonsklassen) og Kjell Arne Kristiansen (mosjonsklassen), også de fra Medkila Skilag, gikk alle inn til pallplassering. Fra Fjell Skilag gikk Helge Ims inn til tredjeplass i fri stil 2,8 kilometer i gutter 13-klassen.

– Det var masse løs snø i løypene lørdag, og det var derfor veldig tungt å gå for alle sammen, sier gullvinner Noah Nylund.

– For min del handlet lørdagen egentlig om å gi alt jeg hadde fra start, og se hvor lenge det holdt. Heldigvis holdt det hele veien, og jeg gikk derfor et veldig godt renn. Det var tungt mot slutten, spesielt siden det var så mange harde motbakker mot slutten, sier han.

– Jeg fikk virkelig brukt alle kreftene mine og jeg gikk et godt renn, og det tror jeg har litt med mentaliteten min og vinnerviljen min. Jeg har et veldig stort konkurranseinstinkt, og en sult for å vinne, sier han.

Stafettseier

Både Noah Nylund og Nora Mikkelsen gikk til førsteplass i sine klasser, og de to fulgte opp med en førsteplass under lagstafetten i 13-14-årsklassen søndag.

– Nora gikk et fantastisk godt renn, og da var alle mulighetene åpen for at jeg kunne sikre seieren. Stafettseieren var den seieren som smakte best. Det føles ekstra godt når man vinner sammen, og spesielt når konkurransen er tøff, sier han.

Sivert Østberg og Sigve Bornø Novstad, også de fra Medkila Skilag, gikk inn til tredjeplass i herrer 17-20-årsklassen.

STAFETTSEIER: Nora Mikkelsen (til venstre) og Noah Nylund gikk inn til førsteplass under stafetten på søndag.
GIKK GODT: Katrine Tovås og Anna Sofie Andreassen fra Fjell Skilag gikk inn til en fjerdeplass i jenter 15-16-årsklassen.