Nyopprykkede Andenes var verter i årets serieåpning for Medkila i 4.-divisjon lørdag ettermiddag. Medkila-trener Thomas Bergland mener at laget hans gjorde det som var nødvendige i serieåpningen for å få med seg alle tre poengene.

– Kampen blir en typisk serieåpning som jeg ser det. Det er litt nerver og usikkerhet her og der. Jeg føler derimot at vi tar kontroll fra første minutt og kjører kampen.

– Hvis vi ser på sjansestatistikken har vel Andenes et skudd på mål i løpet av hele kampen. Vi har flere store målsjanser, men skårer bare to mål, sier Bergland.

Stygt spill

Andenes fikk en mann utvist allerede etter halvtimen spilt og måtte dermed spille en hel time med ti mann. Bergland er lite imponert over spillestilen til Andenes.

– Utvisningen var klar. Etter min mening burde han ha vært utvist når han fikk det første gule kortet. Spilleren vår blødde gjennom skoen etter at Andenes-spilleren grisetakkelet han. Det andre gule kortet får han for å stoppe en kontring, forteller Bergland.

– Jeg synes Andenes-spillerne generelt spilte hakket over grensen. Tempoet var for høyt for dem.

– De kom altfor sent og sparket ned spillerne våre hele tiden. Jeg var redd for at spillerne mine skulle bli skadet, fortsetter Medkila-treneren.

Bra defensivt

Til tross for at det var enveiskjøring i store deler av kampen, mener Bergland at Medkila mye å gå på.

– Prestasjonene var ikke kjempebra, men det er serieåpning og vi tar tre poeng. Det handler om å komme seg over den første kneika.

– Forsvaret var bunnsolid. Vi har mer å gå på, men det viktigste er at vi vinner, avslutter treneren.

Spillende trener: Thomas Bergland spilte selv fra start i serieåpningen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø