Fra sytten meters hold limte han ballen helt nede i høyre hjørne for Finnsnes målvakt Fredrik Bakkelund.

– Jeg så åpningen og bestemte meg for å sikte mellom de to som laget det lille hullet i muren. Heldigvis gikk ballen akkurat mellom, og utligningen var et faktum, forteller Laitaila.

Siste spark på ballen

– Jeg mener det var fortjent at vi fikk med oss det ene poenget. Vi kjempet hardt, spesielt gjennom andreomgangen, men møtte et sterkt fysisk Finnsnes som gjorde det vanskelig å trenge igjennom.

– At det ble lagt til så mange minutter har de bare seg selv å takke, da de brukte alle triksene i boka for å hale ut tiden. Derfor var det ekstra deilig å se at ballen gikk inn, og at det ble det siste sparket på ballen gjorde det ikke mindre godt, sier den sympatiske finlenderen.

Kanskje en utvisning?

HIL møtte et hardtkjempende Finnsnes som var fysisk sterke i duellene, noe hele seks gule kort til gjestene vitner om. De fikk hjemmelaget ut av stilen, noe assistenttrener Jostein Kajander ikke er spesielt fornøyd med.

– Vi åpner flott og får en tidlig scoring, men klarer ikke å følge opp trykket utover i omgangen. Finnsnes overtar mer og mer og får en rekke dødballer og hjørnespark, noen ender opp som store målsjanser.

– Samtidig skaper vi farligheter på overganger, og burde klart å score på disse. Kanskje skulle Finnsnes fått en spiller utvist da Sander Ringberg ble felt av bakerste mann på vei mot mål.

– Men alt i alt gjør vi igjen en god prestasjon ved å komme tilbake i kampen etter å ha ligget under. Vi er ubeseiret de siste fem kamper, og scorer mål i hver kamp. Det skal vi bygge videre på, sier Kajander.

omdiskutert: Sander Ringberg blir her felt av Jovan Radocaj som bakerste forsvarer. Mange dommere ville dratt fram det røde kortet i slike situasjoner. Foto: Knut Ingebrigtsen
sikter: Samuli Laitila fyrer løs frisparket som sikrer 2–2. Målvakt Sulejman Sulejmanovic følger spent med i bakgrunnen. Foto: Knut Ingebrigtsen