Andersen og Framvik vet hva de ønsker ser, men er ikke helt samstemte om når det vil passe HIL best å få bryne seg mot et topplag. Førstnevnte vil helst vente litt.

– Det aller beste er å få en motstander fra vår divisjon på bortebane i andre runde, for så å bli satt opp mot et 1.-divisjonslag eller helst et eliteserielag på Harstad stadion i tredje runde, sier Gabriel Andersen.

Mens Andersen er inne på «ja takk, begge deler», mener kantspiller Viktor Framvik at det er like greit å gå rett på et topplag i neste runde. Ettersom HIL spilte to bortekamper i cupkvalifiseringen, er det ikke usannsynlig at de gulsvarte får hjemmekamp også i andre runde.

– Akkurat som Ronaldo

– Jeg tror sjansen er størst til å få møte en eliteserieklubb på hjemmebane i andre runde. I så fall vil det være en stor opplevelse. Vi er mange unge gutter i årets stall, og det blir en drømmekamp for enhver selv om den i banespill fort kan bli litt kjedelig, humrer Framvik.

Han ble matchvinner mot Salangen i andre kvalifiseringsrunde. Også da måtte HIL ha ekstraomganger på samme måte som da Mosjøen ble slått onsdag. HIL har slått ut tre 4.-divisjonslag på rad uten å overbevise.

– Akkurat som Ronaldo, flirer kantspilleren, som er ny i HIL av året etter overgang fra Grovfjord.

– Jeg et tatt godt imot og har funnet meg til rette. Nå har jeg skåret fire mål mot 4.-divisjonslag i cupen. Det kommer til å løsner for meg også i 3.-divisjon, kanskje allerede til helga, sier Framvik.

Straffebom først

Midtspiss Andersen var mellomfornøyd meg egen prestasjon trass i to skåringer, sistnevnte som i serieåpningen mot Korsvoll. Men det startet dårlig mot Mosjøen med en straffebom da halvtimen var passert.

– En dårlig sentring, sier han.

– Kroppen var ikke 100 prosent. Jeg følte meg tung, men prøvde å få jobben gjort. Jeg fremsto ikke på mitt beste, men fikk pirket inn et par skåringer, sier Andersen.

HIL har skåret 16 mål på fire kamper i cup og serie i år.

– Offensivt begynner det å komme seg sammenlignet med oppkjøring. Vi er sterke på dødballer, men har noe å gå på i spill. I de siste kampene har vi kommet mer rundt på kant og skåret etter innlegg. Det er ikke tilfeldig. Vi ønsker å spille på denne måten, sier Andersen.

Gjestene fra Mosjøen reiste skuffet hjem. Laget ledet 1-0 til åtte minutter gjensto før HIL snudde kampen. Tremålsskårer Eirik Høgseth plaget HIL og ga Mosjøen håp om cupavansement da han sikret 2-2 ved ordinær tid, men kreftene strakk ikke til i ekstraomgangene.

Fakta

Harstad-Mosjøen 2-2 (0-0) 5-3 e.e.o.

Harstad stadion, 1. runde NM, onsdag

Mål: 0-1 Eirik Høgseth (55), 1-1 Viktor Framvik (82), 2-1 Gabriel Andersen (84), 2-2 Eirik Høgseth (90), 3-2 Viktor Framvik (94), 4-2 Gabriel Andersen (101), 4-3 Eirik Høgseth (116), 5-3 Nikica Kosutic (118)

Gult kort: Gabriel Andersen, Harstad. Rodgers Kalyango, Marius Bjørnmyr og Vetle Bjerkeseth, Mosjøen

Rødt kort: Vetle Bjerkeseth, Mosjøen

Dommer: Ole Ragnar Jansen Knutsen, Beisfjord

Harstad: Sulejman Sulejmanovic - Fredrik Lindquist (Nikica Kosutic, 82), Predrag Milakovic, Henrik Fjellstad (Thomas Knoph Isaksen, 16), Kåre Harald Arntsen - Marchus Kajander, Samuli Laitila, Magnus Kjelseth - Rafal Zaborowski (Sander Finjord Ringberg, 57), Gabriel Andersen, Viktor Framvik

ROLIG: Viktor Framvik kom alene mot målvakten og trillet ballen elegant forbi og inn i nettet til ledelse 3-2. Foto: Knut Ingebrigtsen
AVSLUTTET: Nikica Kosutic fikk æren av å fastsette resultatet til 5-3 for andre gang på fire dager. Foto: Knut Ingebrigtsen