Det sier HIL-vingen Viktor Framvik om det som kan vente HIL i forhold til et potensielt eventyr i årets NM-cup. Det har nemlig Framvik opplevd før.

– Oppgjør mot elitemotstand er jo virkelig noe som man lever lenge på, sier årets nyankomne HIL-ving,

Jevnt i Narvik

I 2015 fikk han karrierens hittil eneste møte med elitemotstand. Det skjedde i Mjølners røde drakt på Narvik stadion da Bodø/Glimt gjestet til cup-dyst.

– Dette kampen startet jeg, og det er jo noe helt eget å møte så god motstand. For meg var denne kampen noe som man husker godt, og bærer med seg videre i karrieren.

Da holdt også Framvik og kompani på å skape en såkalt cup-bombe.

– Vi holdt dem lenge. Men etter en tabbe i sluttfasen, sørget Glimt for å ta seg videre med en knepen 1-0-seier, erindrer Framvik.

Gulrot å gå videre

Nå håper Framvik på at det skal være mulig å etter hvert få oppleve dette i HIL-drakten. Ett steg nærmere målet kan man være etter onsdagens oppgjør på Harstad stadion. Da står 4.-divisjonslaget Mosjøen på andre banehalvdel som motstander i NM-cupens første runde.

–Dette er en kamp som vi ikke tar lett på. Vi har en god følelse etter 5-3-seier borte mot Korsvoll i seriepremieren. Så vi besitter en god følelse etter å ha sikret de tre poengene. Men på samme tid så tror jeg at kampen må legges bort, og at man nullstiller seg inn imot dette oppgjøret, sier Framvik.

Han understreker at han vet lite om motstanderen.

– Men vi skal uansett levere en prestasjon som skal være god nok til et avansement, sier lynvingen.

KLAR: – Serien er viktigst for oss. Men det å være med i NM-cupen er absolutt ei gulrot for oss, sier HIL-trener Bjørn Ludvigsen. Onsdag møter laget Mosjøen i første NM-runde i Harstad.

– Tenker to tanker

Trener Bjørn Ludvigsen er klar på at dette slett ikke blir noen lett oppgave i årets første obligatoriske kamp på Harstad stadion.

– Å undervurdere motstanderne er helt uaktuelt. Vi har sjekket litt rundt laget, og vet at det satses hardt i Mosjøen. Derfor vil dette på langt nær bli noen enkel oppgave, sier Ludvigsen.

Men grunnet at HIL går inn i et tøft kampprogram, så kan det ligge an til rokeringer i laget.

– Vi har en gruppe på 16 spillere, hvor kampen om plassen er hard. Derfor tror jeg ikke at vi blir svekket om det gjøres enkelte rokeringer. Men med tre kamper på seks dager, er vi nødt til å tenke både kort- og langsiktig tenking, sier Ludvigsen.

Han ser fram til å ta løs på oppgaven som venter.

– Serien er viktigst, men cupen er ei fin gulrot for laget. Vi har fokus på å ta oss så langt som mulig i denne turneringa, så får vi se hvor langt det holder. Vi skal i hvert fall henge med så lenge som overhodet mulig. Og det blir ikke aktuelt å ta lett på cupen, sier Ludvigsen.

– Vi tar med det gode fra serieåpningen, og bygger videre på dette. Så blr det også godt å komme i gang hjemme på Harstad stadion. Vi satser på sol og godt med tilskuere.