Harstads toppskårer inneværende sesong fikk bare spilt én omgang i helgens opprykkskvalifisering i Steinkjer. Johansen tok telling etter sitt første skuddforsøk i andre omgang av åpningskampen mot Charlottenlund.

Etter undersøkelse på legevakta ble det antydet at den snart 26 år gamle spilleren har pådratt seg en korsbåndskade i høyre kne.

Ville uansett satset videre

– Jeg får ikke vite sikkert før en MR-undersøkelse er gjort, men noe er alvorlig galt inni kneet. Jeg har aldri kjent en lignende smerte, sier Johansen.

Kampene mot Bossekop lørdag ettermiddag og Melhus/Gimse søndag formiddag ble spilt med Johansen på sidelinja.

– Men det er ikke over med dette. Jeg skal tilbake og spille håndball igjen.

Backen hadde før kvalifiseringen gitt beskjed om at hun satser på nasjonalt nivå dersom Harstad rykket opp. Det skjedde ikke, og helga ga dermed en dobbel smell for Johansen.

– For meg spiller det slik sett ingen rolle. Jeg skal spille, og er med uavhengig av divisjonsstatus. Håndball er en så stor del av livet mitt at jeg uansett utfall i helga hadde sagt ja til å fortsette, sier Johansen.

Nøkkelspillere langtidsskadd

Trass i nedturen var humøret på plass allerede på vei tilbake til hallen etter legekonsultasjonen.

– Driver du med idrett, må du være forberedt på skader. Før eller senere inntreffer de. Jeg vet at jeg har vært heldig som ikke har pådratt meg noen alvorlige skader tidligere i karrieren. Nå var det min tur.

– Selvsagt er det kjipt at det inntraff i første kamp av opprykkskvalifiseringen, men tidspunktet kan er aldri bli bra uansett når uhellet måtte være ute, sier Johansen.

På langtidsskadelista er også kaptein Eli-Jeanette Olsen, som i siste serierunde tråkket over og fikk to avrivninger i leddbånd i venstre ankel. Olsen er anbefalt å ta en operasjon både for å komme raskere tilbake og for å kunne gjenvinne stabilitet i ankelen.

– I slike tider er det viktig å ha noe å strekke meg etter. Mitt nye mål er at jeg skal komme tilbake sterkere enn noensinne, uttalte Olsen da hennes dom forelå en uke før kvalifiseringen.

UTE: Siri Johansen på tribunen sammen med den ankelskadde kapteinen Eli-Jeanette Olsen (t.h.) og reserve Marie Stenhaug (t.v.). Trenerne Ketil Lian og Per Olsen lengst bort. Foto: Harstad HK Foto: HHK