Stortap etter mange balltap og bomskudd

Harstad tapte med 15 mål i kvalifiseringskampen mot Charlottenlund.

KJEMPER: ht.no følger Karoline Nordmo og HHKs opprykkskamp.  Foto: Ivar Hjelvik

sport

Harstad Håndballklubb kom tidlig i trøbbel i den første av tre kvalifiseringskamper for spill i nasjonal 2.-divisjon til høsten.

Kvalifiseringen ser du her!

Håndballjentene lå under med seks mål til pause. Harstad ledet 1-0 og 2-1, og holdt følge til cirka midtveis, men kom kraftig på etterskudd mot slutten av omgangen.

Spesielt offensivt var Harstad ute å kjøre, og det forplantet seg bakover på banen. Ti tekniske feil, enten feilpasninger eller for mange skritt, samt 13 bomskudd, ga Charlottenlund gode kontringsmuligheter. Disse tok motstanderen godt vare på med å storme raskt i angrep og utnytte at Harstad ikke var i forsvarsposisjon.

Målvakt Emilie Bergland Bakklund sto med ni redninger etter første omgang, og holdt Harstad til en viss grad inne i kampen.

Andre omgang startet forferdelig for Harstad. Lagets toppskårer inneværende sesong, Siri Johansen, landet feil etter et skuddforsøk og ble liggende på gulvet med smerter i høyre kne. Johansen måtte forlate banen, og det er uvisst hvor alvorlig skaden er.

Midtveis i omgangen var Charlottenlund ti mål foran, 22-12.

Harstad fortsatte i samme spor utover kampen, og ble hardt straffet for ikke å ta vare på ball og skuddsjanser. Ti bomskudd i andre omgang, og 12 balltap i tillegg, ga Charlottenlund fritt fram med sitt raske ankomst- og kontringsspill. Harstads målvakter, først Bergland Bakklund og Marthe Røisland i det siste kvarteret, ble stadig utfordret en mot en og fikk liten hjelp.

Harstad la seg aldri nedpå. Laget spilte godt i etablert forsvar, og satset også fremover på banen i samtlige 60 minutter. Det er så godt som umulig å vinne kamper med til sammen 20 skuddbom og 25 tekniske feil. Avstanden økte jevnt og trutt, og Charlottenlund vant til slutt 32-17.

Harstads målskårere var Anette Linaker Olsen (5), Karina Lindstrøm (3), Siri Johansen (2), Karoline Nordmo (2), Elisabeth Markussen Solheim (2), Matilde Robertsen Schjelde (1), Kjersti Eidissen (1) og Nina Takøy (1).

Harstad spiller senere lørdag mot Bossekop, og den ser du direkte på ht.no fra klokka 16.00.