I helga skal det skje. Da er det endelig duket for årets store mål for håndballjentene. De er endelig klar for å gå inn i kvaliken for spill i nasjonal 2.-divisjon til høsten. Nederlaget i fjorårets turnering på målforskjell, er et minne som har brent seg inn i bevisstheten til spillerne. Dagen før avkast er det en revansjelysten gjeng som setter kurs for Steinkjer.

– Jeg tror vi skal være gode nok til å hente hjem en plass blant de to beste, sier toppskårer Siri Johansen.

Skuddarmen innstilt

For Harstads håndballkvinner har det stort sett dreid seg om å gjennomføre seriespillet på en god måte. De var skyhøye favoritter til å klare bøygen med å vinne 3.-divisjonsavdelingen. De har svart med å gå ubeseiret gjennom serien. Og her har Johansen sørget for å hamre inn skåring på skåring fra sin venstreback.

– Jeg har satt inn noen mål og har en grei skuddarm. Det skulle også bare mangle. Jeg har spilt på en posisjon der det er snakk at man må sette inn en del skåringer, men dette er et lagspill. Målene mine dreier seg også om at jeg får mange gode oppspill, sier den hardtskytende venstrebacken.

Må gjøre jobben

Johansen er klar til å ta skuddansvaret som kreves av henne i opprykkskvalifiseringen.

– Jeg kjenner på ansvaret for å levere en god prestasjon og for å sette inn mål i turneringen. Samtidig er det noe som jeg tror at alle på laget gjør. Fjorårets nedtur har ført med seg en voldsom revansjelyst i gruppa. Selv om vi faktisk er sterkere enn hva tilfellet var i fjor, møter vi trolig også tøffere motstand enn hva tilfellet var da, sier Johansen.

Motstanderne i helga er Bossekop, Charlottenlund og Melhus/Gimse.

– Vi vet at vi må levere 100 prosent for å ta oss til nasjonal 2.-divisjon. Klarer vi årets mål, så tror jeg det vil få betydning for den lokale håndballinteressen og for rekrutteringen av unge spillere inn til klubben, sier Johansen.

NB! Kampene sendes direkte på ht.no lørdag og søndag.

HARDTSKYTENDE: Siri Johansen hamret inn skåringer som hun ville inneværende sesong. Hun håper å fortsette skåringsgaloppen under helgas opprykkskvalik. Foto: Ivar Hjelvik