En del av Navet

Sitter for meg selv på søndagsmårran med en kaffekopp i hånda og reflekterer litt etter en flott tur til Bodø.

Er rimelig imponert skal jeg si, imponert over alle som bare gjør, uten å vises i stor grad.

Harstad Idrettslag, eller «Idrettslaget» som vi kaller oss internt.

Dette er jeg så heldig å få være en del av nå, på innsiden.

Her er en kjapp liten historie fra helga.

Fredag 07.00

Rino er på «jobb for oss allerede». Drakter som må pakkes, bager som må trykkes, medisinskrin som skal klargjøres, alt, alt må være på «stell» sånn at GUTTAN har det de treng.

Fredag 10.00

Rino fortsatt på jobb for oss, Dag-Jøran løper løpsk, spillere som må bli klar, en jobb eller to må fikses til våre utenlandske venner, mat, jo da han er på den ballen også, ja også var det å få de forsikringene på plass, var visst noe med keeperskolen også...

Bjørn, klør seg på issen nå, fikk ett par overraskende beskjeder i går kveld, hmmm, dette må løses.

Helst løses på en slik måte at det blir så lite merkbart som mulig

Kl. 11.00

Kjell Arne Bakkemo setter seg i bilen, på tur til Evenes for å hente bussen vi skal til Bodø med.

Avgang er jo 13.45, bussen skal være varm til gutta kommer, åsså må det jo litt diesel til, tar jo litt tid å fylle 200 liter ...

Rino fortsatt på jobb, Dag-Jøran løper som fan ... fortsatt, Bjørn har begynt å bli sår i issen, men tar allikevel kontakt med Kid, greier du å fikse noe godt å spise på bussen, gutta må ha mat underveis ...

Jostein, bagleveransen er på plass, heiv seg i bilen, selv om han hadde vært borte fra jobb ei uke, så måtte dette bare fikses.

Vi må jo ha ting på stell!

12.00

Jon Rune er underveis, må hjelpe til med utstyret, kanskje det er noe han kan gjøre, avlaste noen eller bare få noe som trengs å gjøres gjort.

Rino fortsatt på jobb for oss, Bjørn har maten i bussen på plass, Dag-Jøran er bare nødt til å ta seg en dusj nå, fikk jo noen overraskende beskjeder i går kveld cirka kl. 23.13 så han måtte snu i Sørvika å få seg en kjapp prat i byen med en spiller.

13.45

Avgang.

Bakkemo på plass, bussen er varm, Jon Rune; kaffen er klar og utstyret er i bussen nå, Bjørn stresser fra jobb med 10 kg mat i bakker slik at vi kan spise i bussen, samtidig er dødballer gjort klare, Rino begynner å slippe ned skuldrene, DJ hvor i farsken er han, han som lever og puster HIL ...

Wow. Fikk ikke tid, måtte få arrangert ett par møter, Adecco ville treffe han på mandag, fikk akkurat rydda plass til møtet, er jo viktig, handler om arbeid å velferd.

20.30

Bakkemo har kjørt oss TRYGT til Bodø, sliten nå, er tøft å ha ansvaret for å frakte 20 mennesker trygt til Bodø, men smiler fortsatt som ei sol :-)

Vi er nå trygt innlosjert på hotellet som er bestilt for lenge siden, vet at Rino ringte rundt i hele Bodø for å finne en kvalifisert overnattingsplass til oss til best mulig pris.

Så avgang til Egon, som Suki sa, beste lasagne jeg noen gang har spist, bedre en min egen.

Lørdag.

Etter frokost, spasertur, laguttak, spesifisering av dødballer, siste puss på spillermøtet, flere samtaler på telefonen med både Rino, Dag Jøran osv., Jon Rune, fikse møterom, stable stoler, fikse vann til spillermøtet. Er det klart for kampmat.

Kylling, pasta, salat, absolutt alt av næringsstoffer som trengs for å fylle opp lagrene til kamp.

Nok en gang strøkent tilrettelagt.

Spillermøte.

Nøye planlagt, Bjørn leder an, vi har brukt mange timer på strategien, så laget, hvem passer best inn i forhold til strategien vår, eller var det motsatt.

13.30

Bakkemo klar med bussen på utsiden.

Må jo ha varm buss, men før den tid måtte han bare hive på mer diesel på tanken, ja, også finne det HIL-skjerfet vi hadde lovet bort, men som hadde blitt litt avglemt i alt kaoset.

13.50

Ankomst Nordlandshallen.

Gutta ute å trør på gresset, Jon Rune inne å klargjør garderoben, «det her vil æ helst gjøre sjøl» sei han, da veit æ det blir skikkelig!

Bjørn spør pent om det e greit at han bare gjør klar i garderoben i forhold til dødballplansjene sine, ja ja, kommer det kjapt fra Jon Rune mens han står å fylle vannflaska til nr. 17.

15.00

Kampstart!

Guttan er klare, nærvan ligg tjukt uttpå i alle fall mæ!

16.55.

Kampslutt, seier 3–1 til oss, vi vant på en litt dårlig dag på jobben, men seier er seier, vi greie ikke helt å glede oss, satans fyr som sparka ned Sander, helvete å altså, helt unødvendig.

17.15

Sykebilen kommer, fan så lang tid det tok tenkte æ, det e så inn i helvete kjipt å se på Sander han har vondt, seriøst, han skalv, gråt å vridde sæ, fan ka kan æ gjøre før han, tenke æ.

Mens æ sett med eine hånda å stryk han i håret, å håll han med den andre, omsorg tenke æ, det kan æ jo i alle fall bidra med, mens Eirik Myrvang står sånn halvsvett med det nødvendige utstyret som de trenger for å bli i Bodø ett ekstra døgn, JA, SELVFØLGELIG, svarte han når æ trur det var Sander sjøl som spurte om «Han blei i lamme»

17.30

En meget stresset Bakkemo har akkurat fått 9 Pizza i bussen som han sjøl har bestilt fordi vi må ha mat, guttan må jo ha mat, blir en lang tur og ferga går 21.15 og han vil ikke kjøre fortere en at han trygt tar de 18 som skal heim på en trygg og fin måte.

17.30-21.40

Gode beskjeder fra Eirik: Sander har fortsatt vont, ingen brudd, stemninga letta i bussen, Bakkemo møte sludd og glatte veia, vi er fortsatt trygg, det kjøres med andakt.

Så havner vi fan mæ ut før ett vogntog som har kryssa veien, det her går ikke tenke vi, men jo da, ferga venter og 21.45 er vi på tur over Vestfjorden, Rino og Dag Jøran har kontroll på guttan i Bodø og Jostein har på nytt ringt foresatte til Sander og Eirik om at det var ikke brudd allikevel.

21.55

På bakerste dekk tennes en sigarett, mens ordene «det her var en tung tur, anstrengende kjøre på sånner forhold», kom det med ett lite smil fra Bakkemo.

Isglatte veia, sludd og snøflak så stor som A4-ark, tett i tett.

00.00

Trygt ankommet Harstad, alle 18

00.14

Jon Rune har satt to maskiner med drakter på vask i Trafoen og fått utstyret ut av bussen.

00.15

Bakkemo på tur til Evenes.

01.10

Bakkemo ankommet Evenes, ser over bussen, plukker opp litt papir og ett par gjenglemte tomflasker.

02.00

Bakkemo kryper under dyna med ett smil.

Takk før at æ får være en tann i dette tannhjulet!

Ha en fin dag!

Harstad Tidende gjør oppmerksom på at teksten opprinnelig var ment for en internside for a-laget i HIL, men blir publisert hos oss etter avtale med Arnt-Børge Trane

Sander Finjord Ringberg ble skadd og får pleie av ambulansepersonell og omsorg av artikkelforfatter Arnt-Børge Trane. Foto: Eirik Myrvang