De to basketballspillerne, som er tilsluttet Griffen, kan se tilbake på ei helg de aldri kunne se for seg på forhånd. Men søndag kveld ble de hyllet i Luleå som norske gullvinnere, etter at landskampene i basketball var gjennomført.

– Dette hadde jeg aldri sett for meg at vi skulle få oppleve. Norge bruker jo alltid å bli knust i denne turneringa, sier Næss Alvestad.

Mye spilletid

Da trener Musa Anderssen offentliggjorde landslaget som skulle være med, hadde ingen av dem forventet at de skulle være en del av den norske landslagstroppen.

– Jeg trodde det ikke når beskjeden kom, sier Da Silva, før han ble fulgt opp av Næss Alvestad:

– Jeg satt midt i en time på skolen da meldinga kom. Da ble jeg så glad at jeg var nødt til å dele det med resten av klassen.

Duoen fikk det som man skulle tro var en tøff åpningsmotstander i form av Russland.

– De bruker jo å vinne turneringen, og å holde et høyt nivå. Men det var ikke tilfellet i år. Da slo vi dem veldig greit i åpningskampen, sier duoen etter 76-32-seier i åpningskampen.

Derfor ble plutselig kampen mot Sverige det viktige oppgjøret for Norge.

– Det ble jo et spesielt nervedrama for oss. Med sju sekunder igjen på klokka ligger vi under med to poeng. Vi setter opp et system i det avgjørende angrepet. Da setter vi trepoengeren med 1,7 sekunder igjen på klokka, og vinner 68-67, sier Næss Alvestad om turneringas sterkeste minne.

Til slutt ble Finland-kampen en transportetappe til gullet for det norske laget. Her vant Norge 72-38, beretter duoen.

Satser på basketball

Nå ser de to guttene fram til å fortsette å spille basketball.

– Vi må si at denne turneringa ble en stor opplevelse. Ekstra stort var det å få gullet rundt halsen, sier de to gullvinnerne.

Nå ser de også for seg å ta hobbyen ett steg videre.

Det hadde vært gøy å ta basketballen videre. Å være en del av det norske basketballaget har bidratt til motivasjon. Nå hadde det vært artig å kunne ta del i et Griffen-lag som forhåpentlig klarer å kjempe til seg en BLNO-plass neste sesong, sier Næss Alvestad.