Det sier nyvalgt leder av friidrettsklubben Hind, Mette Stattin. Hun legger ikke skjul på at det er med stor ærefrykt at hun overtar stafettpinnen fra Holmgren.

– Jeg tror at de aller færreste forstår hvilken jobb denne mannen har gjort for klubben og for lokal friidrett i en en liten mannsalder. Han og kona Anne Kristiansen skal ha en veldig stor bit av æren for at det er så gode forhold for å bedrive friidrett, mener den nyvalgte lederen.

- Drar lasset sammen

Hun innrømmer at det ikke var enkelt å takke ja til jobben etter sin forgjenger.

– Jobben som er gjort med å bygge opp friidrettsklubben fra null til å være en stor og vital klubb. Uten dem hadde det ikke vært en lokal friidrettsklubb, og heller ingen friidrettsbane, sier Stattin.

Hun er likevel klar for å dra lasset videre sammen med andre nøkkelpersoner i klubben.

– Jeg er veldig ydmyk for oppgaven. Samtidig har jeg et velfungerende styre sammen med meg som skal fordele på ansvarsoppgavene i tida som kommer, sier Stattin, før hun utdyper:

– Jeg kan jo ikke love at det blir 16 år på meg i ledervervet.

Topp- og breddetanker

Hun understreker likevel at det blir en stund til neste gang et storarrangement inntar friidrettsbanen.

– De neste to sesongene er alle arrangementene fordelt. Der er ikke vi representert. Og det å takke ja til et nasjonalt arrangement er noe som det må sies kollektivt ja til i klubben. Samtidig tror jeg nok ikke at vi har arrangert vårt siste nasjonale mesterskap i Stangnes Idrettspark. Det er mye jobb, men også veldig gøy, sier Stattin.

Hun er også klar på at det skal tenkes to tanker på en gang når det kommer til utøvere og deres utvikling.

– Det er snakk om å legge til rette for å romme en stor bredde. Men det skal også være en klubb for de som har lyst til å bli god. Om utøvere i klubben har lyst til å nedlegge arbeidet som kreves for å ta steget opp som nasjonal utøver, så skal de også få muligheten til dette,. Mottoet «For bredden til toppen» passer perfekt til klubben.

– Har IK Hind valgt inn Norges sprekeste friidrettsleder?

– Det vil jeg vel ikke påstå. Men jeg skal vel innrømme at jeg liker å holde meg i form, sier Stattin lett flirende.