Andersen fikk direkte rødt kort etter at han sparket og traff Melbo-spiller Thomas Rønning i ansiktet i en treningskamp sist lørdag. Rønning måtte på sykehus og fikk konstatert brudd i nesa.

Må sone én av to kamper

Hålogaland Fotballkrets har med bakgrunn i dommerrapporten konkludert at forseelsen gir grunnlag for karantene i to kamper.

Ettersom hendelsen skjedde i en såkalt privatkamp, må bare den ene kampen sones, i henhold til fotballforbundets regelverk. Det betyr at HIL må stille uten Andersen i kvalifiseringsoppgjøret for NM lørdag.

Denne kampen ser du som abonnent direkte på ht.no fra klokka 15.00!

HIL-trener Bjørn Ludvigsen var ikke kjent med beslutningen da Harstad Tidende ba om en kommentar torsdag formiddag.

– Etter kampen fikk jeg et inntrykk av at hendelsen ikke ville bli rapportert. Nå har det likevel skjedd, og vi må føye til Gabriel på lista over uaktuelle spillere. Vi så for oss at han kunne vikariere som midtstopper, slik han har gjort med hell i treningskamper, ettersom vi har skader og sykdom i forsvarsrekka. Vi får finne en annen løsning, sier Ludvigsen.

Redusert

Fire andre kandidater til midtforsvaret er enten ute eller usikre. Simon Salen Aune og Oskar Alvereng er definitivt ikke med grunnet henholdsvis ei skulder ute av ledd og en kneskade. Henrik Fjellstad er ei uke eller to unna å kunne spille, mens det er uavklart om Thomas Knoph Isaksen er tilgjengelig. I tillegg er Samuli Laitila syk. Det er uavklart om nysignerte Predrag Milakovic’ overgang blir klarert i tide.

– Skader og sykdom er en del av gamet. Når ei dør lukkes for noen, åpnes den før andre. Derfor er det fint at vi har en god og bred tropp. Det gjør oss mindre sårbare, sier Ludvigsen.

– Vi skal nok få på plass et godt lag, forsikrer HIL-treneren, som gleder seg til cupspill.

Lærdom

Han har forberedt seg godt. Grand Bodøs kvaliteter er sjekket opp, og Ludvigsen mener HIL har bra peiling på hva som møter laget i Bodø lørdag.

– For oss handler det om å få HIL inn i de ordinære NM-rundene. Cup er artig, og noe vi har lyst til å være med på ei stund. I så måte er det viktige å lære av kampen mot Melbo. Det var positivt at vi klarte å snu 0-2 til seier 3-2, men vi kan ikke sette oss i slike unødvendige situasjoner. Det viktige er derfor at samtlige er klare fra start denne gang, sier Ludvigsen.