P4-journalisten, som er et kjent fjes også fra TV2 og TVNorge, stilte i Harstad sammen med fotograf Frida Giskås og prosjektleder Pernille Thorbjørnsen. De hadde funnet en verdig kandidat i radiokanalens serie «Hverdagsutøveren». Valget falt på Monica Lindstrøm, mangeårig ildsjel i håndballmiljøet.

Utfordringer

Jentene på Harstads 13- og 15-årslag fikk en økt utenom det vanlige da Sollien troppet opp i Stangneshallen. Også for programlederen ble det en annerledes dag på jobb.

– Jeg var veldig spent. Jeg gruet meg ikke, men har tenkt mye på hvordan jentene skulle ha det kult selv om jeg ikke kan noe om å være håndballtrener. Da jeg kom i hallen skjønte jeg at det ville bli gøy. Spillerne tok ansvar for den faglige biten, så kunne jeg stå for svadaen, slik jeg pleier, sier Sollien.

– Men det var viktig for meg å gjøre det bra, altså.

– Ser du deg selv som den nye Thorir Hergeirsson etter denne økta?

– Jeg tror ikke det, men det morsomme er at jeg har en sønn som spiller håndball. Kanskje blir jeg litt mer engasjert rundt laget hans. Jeg har i løpet av denne økta lært mye nytt, blant annet om teiping av klisterblemmer, sier Sollien.

Han ble stadig satt på utfordringer, som for Monica Lindstrøm er så vanlige at hun ikke engang tenker over dem. Sette hår i hestehale eller fletting av hår, teiping fingrer og stabilisering av knær. Ei håndballtrening handler om så mye mer enn bare å kaste ball, stusse den eller skyte hoppskudd.

Inspirerende

I serien «Hverdagsutøveren» på P4 får Sollien steppe inn i andres liv, og samtidig gi den det gjelder et etterlengtet avbrekk i hverdagen.

– Monicas liv er åpenbart hektisk. For meg er det en drøm som går i oppfyllelse når jeg kan gjøre noe som ikke bare gagner meg selv. Jeg har lenge hatt en idé og lyst til å sette meg inn i andres liv. Gjennom denne serien har jeg funnet ut en ting: Det er lettere å være hverdagsutøver i andres liv enn i mitt eget, og kanskje smitter det over på hvordan jeg er hjemme. Vel, jeg tviler egentlig på det, sier Sollien og ler.

– Hun fortjente å slippe å tenke på noe som helst denne ene dagen, og kunne nyte en bedre middag og rolig ettermiddag mens jeg overtok. Jeg skjønner hvorfor Monica har vært nominert til årets ildsjel innen idrett i Harstad. Jeg blir inspirert av folk som engasjerer seg, og er full av respekt og beundring for mennesker som Monica, sier Sollien, som først fikk møte hovedpersonen etter at alle oppdrag var utført.

For Lindstrøm ble ikke fridagen like avstressende som man kanskje skulle tro.

– Det har vært forferdelig ikke å få være til stede. Jeg vurderte å snike meg inn og gjemme meg i hallen for å se at treningen gikk greit, humrer Lindstrøm.

– Samtidig kjenner jeg at det er godt å kunne distansere meg litt og gjøre andre ting. Jeg har spist middag med søstrene mine og hatt en koselig prat med dem om toppturer og annet vi skal gjøre til sommeren.

Innslaget til P4 sendes klokka 16.40 torsdag, og video blir lagt ut på facebooksiden til P4 Lyden av Norge.

MØTTES: Først ved treningens slutt dukket Monica Lindstrøm opp slik at Sigurd Sollien fikk møte den han hadde vært vikar for. Bak fra venstre: Christine Andreassen, Anna Helgesen, Synne Mikkelborg, Edna Arntsen, Zhara Ramazani og Lisa Klausen.
HEDRET: Monica Lindstrøm fikk dagen fri fra private og frivillige gjøremål, og 5.000 kroner i gave fra Sigurd Sollien og P4. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FLETTING: Sigurd Sollien fletter håret til Nanna Arntsen mens fotograf Frida Giskås og prosjektleder Pernille Thorbjørnsen sørger for opptakene. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
MÅLVAKT: Skuddene fra jentene fant veien til nettmaskene. Målvakt Sollien løp skremt bort fra mål før ballen kom. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
HUMOR: Sigurd Sollien er en mann for sin hatt, og tok alle utfordringer på strak arm ispedd en solid porsjon humør og humor. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
AVSLUTNING: Litt meditasjon i kombinasjon med frukt og sjokolade satte punktum for ei trening utenom det vanlige for Ingrid Jensen, Anna Helgesen, Lina Bakken, Lisa Klausen og Oda Brekke Nilsen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø