Olsen tok KM-gullet i jenter U16-klassen da Harstad Alpinklubb arrangerte KM i Super G på lørdag. Med laber deltakelse i U16-klassen utnyttet Olsen det til det fulle, og vant over Kari Olstad fra Bardu Alpinklubb. Begge havnet bak Linnéa Solvoll Laupstad fra Sortland Alpinklubb, men det holdt likevel til KM-tittelen for Sigrid Olsen.

– Å vinne kretsmesterskapet på hjemmebane er ganske kult det. Også i fjor ble jeg kretsmester. Det er gøy å bevise to år på rad at man er best fra Troms, sier hun.

– Ikke godt nok

Til tross for KM-tittelen var ikke Olsen hundre prosent fornøyd med gjennomføringa av konkurransen.

– Selv om deltakelsen fra Nordland var lav, kom jeg fortsatt på andreplass. Det er en god plassering, men jeg hadde håpet på at jeg skulle kjøre bedre i dag. Det er ikke først og fremst plasseringa jeg er misfornøyd med, men heller det at jeg ikke presterte opp mot mitt beste, sier hun.

– Jeg var litt feig over hoppet, og på grunn av det tapte jeg tid etterpå. Kanskje var jeg litt nervøs på forhånd. Man håper alltid på førsteplass, men jeg gjorde også noen småfeil i løypa, sier hun.

Resultater

Selv om Super G-mesterskapet ikke gikk helt veien for Olsen, smilte hun fortsatt fra øre til øre etter KM-tittelen.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne, og det er på grunn av treninga at jeg presterer. Det blir mange timer med trening, og det er fordi jeg vil satse. Det er noe med farten og det å konkurrere som gjør det så gøy. Jeg startet i klubben som 11-åring, og har egentlig helt siden da hatt et mål om å satse på alpint. Da jeg startet i klubben hang jeg naturligvis langt etter de som hadde vært med i flere år, men det tok ikke lang tid før jeg fikk resultater. Det er en god mestringsfølelse, sier hun.

Lokal duell

I jenter U18-klassen vant Caroline Sommerbakk Hoseth den lokale duellen mot Marthe-Sofie Grasto Wilhelmsson, begge fra Harstad Alpinklubb. Hoseth var bare knappe to hundredeler foran sistnevnte.

– Vi er fra samme klubb, så det blir en del konkurranser mellom oss på trening. Det er nok viktig for begge oss å være best under kretsmesterskapet, og da er godt å kunne fullføre først, sier Hoseth.

At det bare vare to hundredeler som skulle skille klubbvenninnene hadde ikke Hoseth sett for seg på forhånd.

– Det ble jevnt. I ettertid er jeg misfornøyd med rennet. Jeg gjorde en del feil, og føler jeg kunne fått en bedre tid. Heldigvis holdt det til å bli kretsmester. Selv om vi er få utøvere i vår årsklasse er det en tittel det er gøy å få. Det er noe jeg har trent for, og da er det gøy å lykkes, sier hun.

JEVNT: Caroline Sommerbakk Hoseth ble kretsmester med knappe to hundredeler. Foto: Theodor Karlsen
FOKUSERT: Marie Klaussen fra Harstad Alpinklubb deltok da to super-G-renn ble arrangert i tillegg til KM. Foto: Theodor Karlsen