Han hadde tre minutter å ta igjen på lederen etter å ha gjennomført hopprenneti K60-metersbakken under Hovedlandsrennet i Raufoss. Etter hopp på 47- og 48,5 meter, hadde kombinertløperen fra Harstad Skiklubb tre minutter og 22 sekunder å ta igjen på ledende Sebastian Østvold. Selv om han sørget for å levere konkurransens nest raskeste langrenn, ble det naturlig nok en tøff jobb å hente inn forspranget fram til seierherren. Ifølge resultatlistene endte han på en solid sjetteplass.

– Det er en grei nok konkurranse. Men jeg må innrømme at jeg ser veldig fram til å gå på videregående skole med kombinertfokus på Heimdal. Der håper jeg også på å forbedre meg i hoppbakken, sier Skillingstad.

Helt annet grunnlag

I forhold til sine konkurrenter får 16-åringen fra Jektholtet et spinkelt treningsgrunnlag. For ett av de store ulempene ved å sogne til ethoppanlegg som er nedslitt og som krever stor frivillig innsats i forhold til de få treningshoppene som man klarer å få gjennomført.

– Det er utvilsomt i hoppbakken at jeg har det største potensialet for å forbedre meg, sier Skillingstad.

Videre utover i helga bytter han klubbklær til IF Kilkameratene, og konkurrerer for dem på Lygna.

– Jeg ser fram til å sprinte litt. Jeg skal gå så godt som jeg klarer, så får vi se hva det holder til, sier Skillingstad.

Lagkamerat Espen Benjaminsen endte på niendeplass i konkurransen.

Hansen nummer 24

Hos langrennsfolket var også den første dagen av Hovedlandsrennet gjennomført i Gran ILs anlegg på Lygna. Her var blant annet Medkila Skilags Ingeborg Hansen på startstreken under sin 5 kilometer klassisk. Stortalentet, som blant annet var nominert til byens idrettspris for 2017, leverte et jevnt godt løp. Det holdt til slutt til en 24.-plass i de relativt flate løypene til Gran IL.

– Hun gikk bra på ski, men sier selv at det ikke fungerte i dag. Det ble en dag under pari for henne. Men det gir næring for revansjelyst foran morgendagen, sier far og trener Øyvind Hansen om fredagens løp.

Sist helg uttalte Ingeborg Hansen til Harstad Tidende at plasseringsmålet ikke er det viktigste, men at Hovedlandsrennet var sesongens store mål for hennes del.

Sterk Ibestad-løper

Imponerte gjorde imidlertid Ibestad-gutten Henning Berg Frantzen. Salangen-løperen gikk inn til en sterk 45.-plass i G15-årsklassen.

Bertine Strand Tøllefsen, Aleksander Strand Tøllefsen og Andreas Nordgård deltok også under fredagens renn. De tre Medkila Skilag-løperne ble henholdsvis nummer 176, 248 og 161 i sine klasser.