Bygdnes pakket i sommer koffertene og satte kursen for Fairbanks i Alaska på 4-årig svømmestipend. Der utmerket hun seg tidlig som en av skolens beste svømmere. Og Bygdnes vartet tidlig opp med prestasjoner som har vært imponerende.

– Hun har forbedret seg mye siden hun kom over til sin nye skole. Hun har stort sett svømt seg ned på alle distanser, og har levert en førstesesong som hun virkelig kan være fornøyd med, mener far og trener i Harstad Svømmeklubb, Kjetil H. Hansen.

Hun hadde også muligheten til å være med å kjempe om en plass under årets collegemesterskap, det såkalte Nationals. Da måtte hun svømme inn til en av de 16 raskeste tidene på, 100 meter butterfly. Den siste muligheten for å kvalifisere seg skjedde i utendørsbassenget La Mirage i Los Angeles sist helg.

– Hun leverte et løp til 1.02.60 på distansen. Det er et løp som er like godt som sin personlige bestenotering. Skulle hun ha kvalifisert seg til det nasjonale mesterskapet, måtte hun ha svømt ett sekund fortere. Selv om hun gjerne skulle ha vært med her, kan hun være godt fornøyd med sesongen, sier Hansen.