Olsen var sist gang trener for kvinnelaget i 2015/16-sesongen. Den gang ble han sykemeldt i februar og sluttet senere i sesongen av samme grunn.

Nå går han inn i et team med Ketil Lian, som fortsatt er sjef.

– Samarbeidspartner

Onsdag kveld var Olsen og Lian svært aktive på sidelinja da Harstad/Landsås slo samarbeidsklubbenes eget rekruttlag i 3.-divisjon.

Lian har lett etter en assistent siden midtveis i forrige sesong. Da fikk han etter hvert hjelp av Lennart Edvardsen. I høst har Lian igjen stått alene om ansvaret. Fra årsskiftet og onsdagens seriekamp var Olsen ved han side.

– Jeg syns det fungerte veldig greit å jobbe med Ketil i årets første kamp. Det er artig å være med, sier Olsen.

Verket etter å være med

Han har tidligere langt på vei sagt at han er ferdig som seniortrener. Olsen innrømmer at det har fristet stadig mer å bidra aktivt i trening og kamp.

– Jeg har sittet på tribunen og verket, og jeg har hatt mine meninger. Men du vet, det er som ved et valg, hvis du stemmer har du noe du skulle ha sagt. Hvis jeg ikke hadde tatt denne rollen vil ikke mine meninger og synspunkter ha noe som helst å si, sier Olsen.

Veterantreneren tror det er godt både for Lian og laget, faktisk også for hans egen del, at samarbeidet er innledet.

– For en trener er det ofte avgjørende å ha noen å snakke med, og jeg tror det blir spesielt viktig for laget at vi er to på sidelinja når ting drar seg til mot slutten av sesongen, sier Olsen.

Roller

– Dette betyr mye både for meg og laget. Per og jeg kan spille hverandre gode. Fire øyne ser bedre enn to, sier Lian.

Rollefordelingen er gjort, og var lett å oppdage i onsdagens kamp. Lian trakk de store linjene, mens Olsen gikk inn og veiledet enkeltspillere på detaljnivå.

Olsen er vant til å bestemme.

– Hvordan skal det gå kun å være assistent?

– Det går helt fint. Jeg tror vi var enige i alt i denne første kampen, sier Olsen.

Lian nikker samtykkende.

– Du var vel kanskje uenig med dommerne et par ganger mer enn meg, humrer Lian.

– Jo da, slik er det.

– Jeg er veldig bevisst på at Ketil er laglederen. Det er han som styret spillet, han tar ut laget og han bestemmer byttene. Det lever jeg godt med, smiler Olsen.