Torstein Walle Thomassen (15), Leon Bølstad Karlsen (14) og Martin Dahlseng Eriksen (15) kom gjennom nåløyet og skal representere Norge i innebandy i Barents Winter Games, som finner sted i Luleå 16.-18. mars.

– Vi gleder oss veldig. Jeg hadde egentlig ikke forventet å bli tatt ut, sier Dahlseng Eriksen, som sammen med lagkameratene tar turen til Narvik til helga for den første av to forberedende samlinger med laget for øvrig.

Spillerne kommer fra Brønnøysund i sør til Nordkapp i nord.

– Høyt nivå

Den tidligere eliteseriespiller Ketil Thomassen er med som assistenttrener for Norge. Han trener Harstad-trioen i hverdagen.

– Vi håper guttene får en positiv opplevelse, sier treneren.

I den første fylkessamlingen hadde Harstad fem gutter og to jenter i bruttotroppen. Walle Thomassen, Bølstad Karlsen og Dahlseng Eriksen hang med da denne ble slanket fra 30 til 15 spillere etter nye samlinger i Tromsø og Sørfold.

– Nivået på spillerne i landsdelen er høyt for tiden. For to år siden fikk vi med fire spillere. Det ble tre denne gang, sier Thomassen.

Trioen fra Harstad er alle tatt ut som backer, men kan bekle andre posisjoner.

– Jeg har trent guttene i tre år og ser utvikling. Spesielt i denne sesongen har flere av dem tatt sjumilssteg. Fortsetter progresjonen kan Harstad ha et eliteserielag i overskuelig framtid, sier Thomassen.

Senere i vinter handler det om Arctic Winter Games. Det norske laget skal samkjøres i Narvik til helga og i Bodø en uke før vinterlekene i mars.

Ambisjoner

– Det blir tøffe kamper i Luleå fordi vi møter sterke nasjoner innen innebandy, tror Dahlseng Eriksen.

Guttene har prøvd seg på seniornivå allerede.

– Det var intenst og artig, sier Dahlseng Eriksen, som har spilt innebandy i to år.

– Jeg sluttet med fotball og måtte ha en idrett å drive med. Innebandy virket interessant. Innsatsen er styrken min. Jeg gir meg aldri. Jeg kan forbedre skudd, pasninger, bevegelse og kondisjon, sier 15-åringen, som har ambisjoner.

– Målet er definitivt å få spille for førstelaget i eliteserien

SATSER: Martin Dahlseng Eriksen trener på det meste fire-fem ganger i uka, og har et langsiktig mål om å spille seg inn på førstelaget og få eliteseriekamper. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
TRENER: Ketil Thomassen er trener for Harstad og assistent for Norge i vinterlekene. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
ARV: Torstein Walle Thomassen går i sin fars fotspor. Opphavet var back på det første eliteserielaget fra Harstad i innebandy. Også Torstein spiller i denne posisjonen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø