Julebukken Cup i regi av Håndballklubben Landsås ble vunnet av gjengen Avlslaget mor/datter.

En av mødrene er Karina Fredheim, som var en fryktet skytter for motstandere landet rundt da Landsås spilte i 1.-divisjon tidlig på 90-tallet.

– I hodet er jeg fortsatt der jeg var som spiller i allnorsk 1.-divisjon, men ikke i kropp. Den er forfallen, humrer Fredheim.

Viste vei

Sju mammaer med til sammen åtte døtre utgjorde laget.

Hun innledet med å skåre 1-0-målet i finalen. Datteren Karoline Langmo fulgte opp ved å redde det første skuddforsøket til motstander Here for Beer, og dermed var tonen satt. Avlslaget så seg ikke tilbake og vant 6-4. Susann Nikolaisen, datter av Gro Jensen, ledet an med tre skåringer fra midtbackposisjon.

Kan bli forsterket

Avslaget gikk ubeseiret gjennom turneringen.

– Vi hadde ei skikkelig oppkjøring. Den besto av ei trening torsdag formiddag før turneringen. Da kjørte vi gjennom alt i løpet av en time. Da var vi klare.

Mødrene viste at de ikke har glemt selv om de fleste av dem ikke har spilt aktivt på mange år.

– Vi er veldig godt fornøyde med å slå unge og lovende spillere, som spiller aktivt. Det må jo være litt surt for dem, men desto artigere for oss, sier Fredheim, som antyder at Avlslaget kommer tilbake neste år, og kanskje holder mødrene formen ved like til den tid.

– De fleste av oss har vært med i veteranmesterskap tidligere. Vi har snakket om å prøve oss igjen.

– Er det flere døtre på gang?

– Nei, vi er ikke gravide, ler Fredheim.

– Men vi har noen yngre døtre, som fortsatt ikke er gamle nok for å spille i turneringen. Vi kan altså bli forsterket på sikt, sier Fredheim.

Det er riktignok ikke alle avkom like sikre på.

– Ei av dem kommenterte at når de kan delta i Julebukken, er mødrene i 50-årene, og da mente hun tiden var ute for oss.

KJEMPET: Med vinnerinstinktet på plass ga ikke Karina Fredheim slipp på ballen da langt yngre motstandere satte inn taklinger i finalen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø