Da spilleren kom ruslende av banen etter endt oppgjør, var han fornøyd med resultatet.

– Det var artig dette. Jeg slapp kun inn et mål, og er fornøyd med lagets innsats på banen. For det er jo lagspillet som er det aller artigste med denne idretten, sier 9-åringen, som tross sin unge alder kan se tilbake på fem år i innebandyklubbens blå drakt.

Pappa Trond Løv-Kjeldås har hatt en aktiv rolle innenfor klubbens aldersbestemte rekker i flere sesonger. Han sto på sidelinja under sønnens kamper denne helga.

– Det flotte med innebandy er jo at man kan delta, uansett hvilket nivå man befinner seg på. Innebandy er en sport for alle. Man møtes og spiller lagspill i flere timer sammen. Og hvem som vinner og taper er ikke viktig. Det er derimot idrettsgleden som står i sentrum, sier Løv-Kjeldås.

87 spillere

Det kan også leder i Harstad Innebandyklubb, Ole Petter Anfinsen skrive under på. Han understreker at det å være til stede på disse arrangementene er noe som fungerer som en oppkvikker på humøret.

– Dette er en fantastisk å se hvordan det yrer av aktivitet blant de unge innebandyspillerne. Det er jo slike dager som lørdag at man får sine store doser av ekte idrettsglede inn, sier lederen av Harstad Innebandyklubb om arrangementet som samler lokale innebandyspillere i alderen seks til 12 år.

Anfinsen legger også vekt på viktigheten av at klubben også har en viktig rolle i å skape og fronte idrettsglede i tidlig alder.

– Det er blant disse spillerne at framtida ligger. Derfor må man ta det viktige ansvaret på den aldersbestemte arenaen, mener HIBK-lederen.

Lys framtid

I helga sørget hele 19 lag for å ta del i minirunden.

– Vi har eksempelvis to lag fra Grovfjord og lag med fra Skrolsvik og Senja, som ble vår største tilreisende klubb under lørdagens runde. Vi kunne nok også ha vært enda større, siden flere Tromsø-klubber måtte melde avbud.

ALLSIDIG: - Innebandy passer for alle, sier Trond Løv-Kjeldås (t.h.) og får støtte av sin sønn, Leonard Storsletten Kjeldås. Foto: Ivar Hjelvik
SKUDDSTERK: Aron Kemp Hansen (9) fikk god dreis på ballen og viste at han er i besittelse av et glimrende skudd. Foto: Ivar Hjelvik
TILFREDS: Innebandy-leder Ole Petter Anfinsen var meget godt fornøyd med den yrende idrettsaktiviteten som han var vitne til under lørdagens minirunde. Foto: Ivar Hjelvik
GROVFJORD: Grovfjord stilte med to lag under helgas minirunde i Harstadhallen. Her er Ailo Hauk Haugland (9) i aksjon for oransjetrøyene. Foto: Ivar Hjelvik