Slaget i Lødingen står søndag ettermiddag. Dagen før er serieleder Bossekop i Stangneshallen. Dit drar også Lødingen-trener Kjell-Hugo Pedersen og kanskje noen av hans spillere også.

– Jeg heier på Harstad lørdag. De må slå Bossekop, og det tror jeg Harstad gjør, sier Pedersen.

Håper å utligne forskjell

Grunnen er at Lødingen står med tre tap. Bossekop har kun ett. Pedersen håper denne forskjellen er utlignet i løpet av helga.

– Skulle Bossekop slå både Harstad og oss, er toget gått for seriemesterskapet. Da har vi neppe muligheten til å rykke opp til våren, sier Pedersen.

Lødingen har gått offensivt ut og sagt at førsteplassen er målet i vinter etter andreplassen i 3.-divisjon sist sesong. Tre tap på rad er i ferd med å velte ambisjonene allerede før jul.

– Får vi sjansen, skal vi selvsagt prøve å vinne serien. Hvis ikke det går denne sesongen må vi bare forsøke på nytt om ett år. Vi har det slik sett ikke travelt, sier Pedersen.

Nøkkelspiller tilbake

Lødingen tapte 32-39 for Bossekop på bortebane. Harstad vant på sin side 29-28 over finnmarkingene i Alta, og er det eneste laget som har påført Bossekop tap hittil i sesongen.

– Hvis vi spiller forsvar, og målvaktene tar noen skudd, skal vi slå Bossekop. Vi fikk ikke til noe defensivt på bortebane. 32 skåringer burde vært nok for å vinne, sier Pedersen.

Harstads spillende trener Daniel Nyland har en mer avslappet inngang til helga. Laget hans spiller for å ha det gøy, og har ingen umiddelbar ambisjon om retur til allnorsk nivå etter nedrykket i vår. Det må likevel ikke være tvil om at Harstad tar sikte på å slå Bossekop lørdag, da vil lagene ha like mange tap, og følge opp med seier over Sørreisa/Bardu/Bardufoss søndag.

– Lennart Edvardsen sesongdebuterer. Han er en av våre sterkeste spillere. Bossekop er et ungt lag, og de er nok mye bedre trent enn oss. Vi må prøve å ta dem på rutinen. Laget fra Midt-Troms er nytt. Vi vet lite om hva vi møter. Så får vi også se hvordan vi takler to kamper i løpet av helga. Det er aldri gunstig, og spesielt ikke med en tynn tropp, sier Nyland, som humrer til Lødingen-trenerens uttalelser.

– At han skal heie på oss, ja, det vil jeg se at han gjør.

– Flytsone

Rune Skaufel er trener for tilreisende Bossekop.

– Ungguttene er inne i en flytsone der det meste har gått deres vei. Vi vet at med et så ungt mannskap, 16 til 18 år, vil prestasjonene svinge i løpet av en sesong. Vi har gjennomført en periode med godt trøkk på treningene, så vi reiser til Harstad og Lødingen med en formening om å få full pott derfra. Ettmålstapet hjemme skal revansjeres mot Harstad, og så ligger det vel an til et revansjesugent Lødingen-lag på søndag. Vi gleder oss til turen og jakter på de gode øyeblikkene og opplevelsene, sier Skaufel.

SPILLENDE TRENER: Daniel Nyland mønstrer for første gang denne sesongen sitt beste mannskap. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø