Håndballklubben Landsås og Harstad Håndballklubb har inngått en avtale, som i hovedsak gir 18-åringene i Landsås en mulighet til å få prøve seg på seniornivå parallelt med aldersbestemt spill.

Fra og med helgens serierunder står det derfor ikke lenger Harstad på 3.-divisjonstabellen for kvinner, men Harstad/Landsås.

Forhindrer frafall

Klubbenes sportslige ledere, Jonny Karlsen i HK Landsås og Karina Lindstrøm i Harstad HK, er ikke i tvil om at avtalen er til det beste for håndballen i byen.

– For Landsås handler det om å forhindre et frafall blant våre 18-åringer, samt å gi denne aldersgruppen et tilbud på seniornivå, som vi ikke har i egne rekker. Da får våre jenter noe å strekke seg etter uten å måtte foreta et klubbskifte, og det blir mer interessant å være på 18-årslaget, sier Karlsen.

Også sist sesong samarbeidet klubbene, men tilbudet var da rettet mot b-lagsspill for Harstad.

– Med den nye avtalen sikres Landsås-spillerne en mulighet til å trene med Harstads a-lag, samt å spille enten for a- eller b-laget i 3.-divisjon. Jeg vet ikke hvor mange av jentene som kan være aktuelle for førstelaget allerede nå. Det er selvsagt opp til Harstad-trener Ketil Lian å ta ut kamptroppene, sier Karlsen.

Høy snittalder

Karina Lindstrøm er ikke bare sportslig leder i naboklubben, men også a-lagsspiller.

– For oss i Harstad HK er samarbeidet veldig bra. Vi har en snittalder på 27,5 år i a-stallen. Det er relativt høyt hvis du sammenligner med lagene på allnorsk nivå i divisjonen over oss. Vi må tenke langsiktig, og da er det viktig å invitere Landsås-jentene inn til oss tidligst mulig, sier Lindstrøm.

Hun mener samspillet er med på å bryte barrierer, og vil gjøre det enklere for jentene å foreta et klubbskifte den dagen de kun skal spille på seniornivå.

– Nå får de muligheten til å bli kjent med vår klubb, samtidig som 18-åringene får hjelp til å ta et sportslig steg. Sist vinter handlet det mest om å få kamperfaring på b-laget. Nå er tanken at de skal være en del av a-troppen, sier Lindstrøm.

18-årsjentene i Landsås skal trene to ganger i uka med Harstad, samt én økt for seg selv. Hovedaktiviteten skal være i egen klubb.

Harstad/Landsås spiller bortekamper mot Rognan lørdag og Junkeren søndag. Laget vant begge og topper tabellen.