Harstad Innebandyklubb serieåpner lørdag mot TSI uten 25-åringen, som han har slitt med en kneskade siden mars. Den er fortsatt ikke leget.

– Forhåpentig kan jeg spille igjen i januar, men jeg vet ikke sikkert om det går, sier Berzins.

Effektiv

Det er et hardt slag for trener Mika Heikurainen, som har en tynnere stall både i kvalitet og bredde etter nedrykket fra eliteserien.

Latvieren var den mest effektive spilleren i poengprotokollen for Harstad Innebandyklubb i eliteserien sist vinter. I snitt var Berzins involvert i 2,8 skåringer per kamp fra han ankom i januar, og med angriperen på banen var Harstad eliteseriens femte beste lag etter jul. Det holdt likevel ikke til fornyet kontrakt etter en poengløs sesong fram til jul. Harstad rykket ned på svakere målforskjell enn Fredrikstad.

– Jeg skal gjøre alt hva jeg kan for å være tilbake på nyåret. Kneet blir stadig bedre, men jeg tar ingen sjanser ut året eller så lenge kneet ikke er friskmeldt igjen, sier Berzins.

Fortsatt smerter

Skaden oppsto allerede 9. mars i forbindelse med svømming. Berzins har ikke klar for seg hva som gikk galt da han fikk ei vridning.

– Jeg svømte og på en eller annen måte gikk noe galt. Kneet hovnet. Fremdeles ser jeg hevelser, og kan kjenne smerte når jeg bøyer kneet eller beveger meg. Samtidig er det mye bedre nå, men jeg risikerer ikke å forverre skaden ved å gå tilbake på banen for tidlig, understreker Berzins.

Seks har gitt seg

Trener Mika Heikurainen sier Berzins vil bli savnet så lenge han er ute av spill. Han tror laget vil prestere godt også uten latvieren.

– Vi håper selvsagt at han kommer tilbake på banen så raskt som mulig, sier treneren.

Harstad må tåle store endringer siden siste kamp i eliteserien. Laget har etter sesongslutt sett finnene Ali Pekkala og Kalle Viljanen forlate norsk innebandy. Rune Johansen har tatt overgang til BK 9000, mens Kristoffer Sterner og Sander Østlyngen er tilbake i Alta. Målvakt Jani Pyykkö la opp, men har vært på banen som utespiller i treningskamper i oppkjøringen til han pådro seg en skade. Også Anders N. Bendiksen er skadd.

Trener Heikurainen er ikke bekymret.

– Vi har likevel et sterkt mannskap, sier Heikurainen.