Dagen Arctic Race kom hjem

De klekket ut ideen om et internasjonalt etapperitt I Nord-Norge på Andørja. Torsdag tok Knut-Eirik Dybdal og Ole Skardal Arctic Race of Norway hjem til Andørja.

HJEMKOMST: Dagen da Arctic Race Of Norway kom hjem til Engenes ble helt spesiell for de lokale entusiastene Ole Skardal (t.v.) og Knut-Eirik Dybdal. De to ildsjelene klekket ut ideen om et internasjonalt etapperitt på nordnorsk jord for ti år siden. Foto: Øivind Arvola 

sport

Duoen har samarbeidet tett om å realisere det internasjonale etapperittet siden ideen ble lansert for første gang tilbake i 2008. Da flirte mange av ideen om å skape et nordnorsk etapperitt nord for polarsirkelen. Men trinn for trinn har de sammen jobbet mot entusiastene fra Andørjas drøm om at dette en dag skulle bli virkelighet. Etter at de ble godt kjent med personer i TV2 og franskmenn i Amaury Sports Organization (ASO), ble det internasjonale etapperittet en realitet i 2013. Fire år senere kunne Dybdal og Skardal lede an franskmennenes gigantiske arrangementsmaskin til lille Andørja.

– Det er helt spesielt å kunne ta Arctic Race of Norway hjem, sier ildsjelene om starten på stedet som står oppført med rundt 50 innbyggere.