Etter å ha følt at noe var galt i lengre tid, fikk Nordhaug bekreftelsen på dette tidligere i uka. Blodprøvene viste at han hadde pådratt seg kyssesyken. Det var også ensbetydende med at vinneren av klatretrøya under Arctic Race of Norway fra 2013 ikke fikk delta i årets etapperitt.

– Dette har jo gledet meg til i lengre tid. Jeg hadde jo sett ut løypeprofilen og sett meg ut hvor man skulle starte. For jeg hadde gledet meg litt ekstra til å starte i årets Arctic Race of Norway. Men i stedet må man hvile for å bli kvitt kyssesyken. I tillegg henger også årets VM i Bergen i en tynn tråd. Det er en stor strek i regninga, sier Nordhaug.

Gode minner

Han har veldig gode minner fra tidligere sykkelritt på Andørja. I 2006 deltok Nordhaug under NM på Andørja og i Harstad.

– Jeg husker det fortsatt godt. Jeg bodde i et hus like borti svingen her under mesterskapet. Det var et meget godt arrangement, sier Nordhaug, mens han peker mot husene på Engenes.

Under fellesstarten som avsluttet på Andørja, kom Nordhaug av gårde alene sammen med Edvald Boasson Hagen.

– I siste bakken fikk han hammeren, mens jeg fortsatt følte meg sprek. Seieren under fellesstarten med Edvald Boasson Hagen på andreplass viste seg å være veldig fin å ha på CV-en i ettertid, humrer Nordhaug om historien fra 2006.

– Tror på Kristoff

Mens Aqua Blue Sport-proffen er tvunget til å følge rittet ifra sidelinja, har han god tro på at det blir en landsmann av han som fort stikker av med sammenlagttittelen.

– Jeg tror på at Alexander Kristoff har en god mulighet til å hente hjem hele etapperittet. Han vil grabbe til seg såpass mange bonussekunder at han fort kan hente hjem sammenlagtseieren. Så har jeg også troen på ryttere som August Jensen. Men Kristoff er favoritt. De andre må sykle ifra han på de to siste etappene om de skal ha mulighet til å hente hjem seieren, sier Nordhaug.

– Hva tenker du om Arctic Race of Norway?

– Definitivt et fantastisk profesjonelt arrangement som er kommet for å bli. Dette etapperittet kommer til å bli større og større med tida, sier Nordhaug.

VANT: Lars Petter Nordhaug sørget for å gå helt til topps da han vant NM-fellesstarten på Andørja tilbake i 2006. Arkivfoto Foto: Thor Anders Angelsen