– Altså, det er ikke engang et spørsmål om vi kan lykkes. Vi må lykkes og rykke opp med en gang. Fra neste høst skal vi være tilbake i eliteserien, sier Mika Heikurainen.

26-åringen overtar for Kalle Viljanen, som forlot etter nedrykket i vinter.

Var aktuell allerede i vinter

Sportslig leder Nicolai Christensen røper at Heikurainen var i bildet allerede ved årsskiftet da Ali Pekkala gikk av som trener for å kunne konsentrere seg om å være spiller.

– Egentlig var det bestemt der og da at Mika skulle tilbys en toårsavtale. Da visste vi ikke at sesongen ville ende med nedrykk. Nedrykket gjorde det litt mer krevende for oss. Vi måtte se alt i et toårsperspektiv og få til lengre avtaler både for spillere og trenere. Det har vi nå klart, sier Christensen.

Heikurainen har vært spiller for Harstad de siste to sesongene, og står med 42 kamper for klubben. I løpet av disse har han skåret 27 mål og har like mange målgivende. Samtidig har han vært juniortrener. Ansvaret blir enda større kommende sesong.

– Vi skal være et eliteserielag neste høst og når kontrakten min utløper, fastslår han.

Vil satse på juniorene

Finnen går løs på sin sjette sesong i norsk innebandy. Han kom til Harstad etter tre år i Finnmark for Alta og Karasjok, og var spillende trener da Karasjok tapte opprykkskampen for nettopp Harstad med ett mål.

– Det er uproblematisk å være både lagkamerat og sjef på samme tid. Klubben har hatt spillende trenere før. Jeg spilte under to spillende trenere i vinter, og opplevde ikke det som et problem. Vi kjemper alle for å nå det samme målet, sier Heikurainen.

Han sier nedrykket ikke bare var en ulempe. Harstad har en del spillere i 30-årene. De eldste har passert 40. Et generasjonsskifte er på gang.

– Alder betyr ingenting så lenge du har kropp til å satse og fortsatt holder nivået, sier Heikurainen, som ønsker en god blanding av eldre og yngre krefter.

– Å spille i nordnorsk serie er en fordel fordi vi ønsker å bygge opp juniorene. På dette nivået vil de bli gitt flere sjanser forutsatt at de vil de selv. Mitt mål er å få fart på egenrekrutteringen til førstelaget.

Også det gjorde ham til et naturlig valg som trener.

– Om to år kan noen av de yngre spillerne være forberedt og klare for å spille på toppnivå. Slik sett også naturlig at Mika tar over fordi han har trent rekruttene og er godt likt blant de yngre spillerne, sier sportslig leder Christensen.

SKUDDSTYRKE: Mika Heikurainen banket inn tre mål i serieavslutningen da Harstad slo Sandnes, og har bidratt med 52 mål eller målgivende på to sesonger. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: øyvind askevold kaarbø