Hvis det hadde vært en seierspall i håndball ville Lødingen endelig besteget den i lagets fjerde sesongen etter comebacket i seniorspill. Sølvet i 3.-divisjon ble vunnet med firemålsseier i sesongfinalen mot TSI. Gleden var enorm blant spillere og ledere, og jubelen øredøvende blant de 291 tilskuerne som trakk innendørs for å se kamp da sola skinte fra blå himmel på utsiden.

Garanterer

På sportsgulvet i Lødingenhallen var det kanskje ikke den mest velspilte kampen i 3.-divisjon i vinter. Anført av en klok Johnny Molander, med god hjelp av tilretteleggerne Daniel Eik-Andresen og Christian Arntsberg, ble seieren innkassert etter en solid arbeidsøkt. Fortsatt overgår entusiasmen, engasjementet og pågangsmotet til gutta i blått de sportslige ferdighetene.

– Vi har tatt store steg siden jeg kom til klubben for to år siden. Vi har en god trener og fått kontinuitet i treninger, samt et lag som er blitt samspilt, sier Johnny Molander.

– Vi skal utvikle oss ytterligere. Andreplassen vil jeg ikke ha til neste år. Da gjenstår det å ta siste steget, sier trener Kjell-Hugo Pedersen.

– Målet er å rykke opp, sier storskårer Molander.

Midtback Daniel Eik-Andresen er optimist i så måte.

– Jeg garanterer at vi rykker opp, og så skal vi ligge én divisjon over Harstad, sier han.

– Hvordan kan du gi en slik garanti?

– Du får bare vente og se, sier han med et lurt smil.

Sportslig sett ønsker Lødingen å overta hegemoniet i regionen, og øyner muligheten fordi Harstad er på tur ned og har en syltynn stall. Spørsmålet klubben stiller seg er om den har økonomisk bærekraft.

Forsterket

På banen ser det foreløpig lovende ut. Lødingen har allerede klar et par forsterkninger. Blant annet en målvakt med ungdomslandskamper for Bulgaria, samt en norsk spiller med 1.-divisjonserfaring. Enda flere har vist interesse for å ta overgang.

– Vi har noe spennende på gang, sier trener Pedersen uten å ville røpe for mye.

Pedersen er fullstendig klar over at 3.-divisjon neste sesong kan bli tøffere. Blant annet kommer Harstad ned fra spil i allnorsk 2.-divisjon, og det er ventet at TSI vil stille enda sterkere. I vinter avga TSI sine to beste spillere til nettopp Harstad.

– Vi gleder oss til kampene mot Harstad. De betyr noe ekstra.

– Vi er et innsatslag, som vinner over hvem som helst dersom vi er på topp og samtidig klarer å være tålmodige og få til samhandlingen, sier Pedersen.

Nær ved besvime

Trenerens lederstil hjalp spillerne til å roe ned i lørdagens kamp i perioder hvor det var jevnt og TSI var i ferd med å få den i sitt spor. På sidelinja jobbet han så intenst at han nesten slo ut seg selv.

– Jeg fikk et blodtrykksfall, holdt på å besvime og gå rett i bakken midtveis i andre omgang. Det skyldtes både stress, spenning og all ropingen. Jeg har gått med sommerfugler i magen siden torsdag fordi jeg visste at vi kunne vinne og klare sølvet bare vi spilte opp mot vårt beste, sier Pedersen.

– Jeg er stolt. Målet er at vi skal forbedre oss hver sesong. I mitt første år tok vi tre poeng. I fjor seks poeng. Denne gang 12, og igjen er vi dobbelt så gode som for ett år siden. Det skyldes denne fantastiske gjengen. Disse gutta jobber svært godt sammen med meg som veileder, sier han.

For øvrig ble Lødingen sist uten poeng for fire år siden, og var også sist på tabellen i Pedersens første år som trener. Siden har det gått en vei - oppover.

RØRT: I sluttminuttene innså trener Kjell Hugo Pedersen at seieren var i boks. Foto: øyvind askevold kaarbø
BANENS BESTE: Johnny Molander var ustoppelig og skåret hele ti ganger til TSI-målvaktens store fortvilelse. Flere ganger leste han spillet, snappet returer og lurte ballen inn i nettet. Foto: øyvind askevold kaarbø
GREPA KAR: Med solid forsvarsspill festet Christian Arntsberg og lagkameratene grepet på kampen. Foto: øyvind askevold kaarbø
ENGASJERT: Daniel Eik-Andresen jublet for hver Lødingen-skåring og for hver bom fra TSI. Foto: øyvind askevold kaarbø