Eilertsen kom på 52.-plass da juniorene gikk 7.5-kilometer fristil fredag. Hun var fornøyd med plasseringen, men fikk likevel et betydelig bedre resultat lørdag. Da ble hun nemlig den 33. beste 17-åringen.

– Det er sterkt, og det er et resultat jeg er glad for at jeg har oppnådd. Å få det til på hjemmebane er selvfølgelig ekstra spesielt også. Jeg gikk godt, og det er gøy å gjøre et såpass sterkt løp, sier hun.

Ut av det blå

Å være i den beste tredjedelen blant langrennsløperne som deltok i NM var ikke noe Eilertsen hadde forventet.

– Da jeg kom i mål visste jeg ikke hvordan det hadde gått resultatmessig. I løypa føltes det som om jeg hadde gått et helt vanlig og godt renn. At det hadde gått så bra hadde jeg ingen anelse om, forteller hun.

Da Eilertsen fikk se resultatlista ble hun altså overrasket.

– Dette hadde ikke sett for meg. Jeg ble overrasket, men det er selvfølgelig veldig artig. Hvordan det hadde gått visste jeg ikke før en god stund etter at jeg hadde kommet i mål, sier hun.

Traff

Eilertsen var rask til å gi mye av æren til skiene hun brukte.

– Det var vanskelig føre, og å ha gode ski hjalp svært mye. Føret var tungt. Oppsummert hadde jeg gode ski og gikk godt, sier hun.

17-åringen syntes det var spesielt å prestere på hjemmebane, men innrømmer at løypene var tøffe.

– Det var tungt, og det kjente jeg under løpet. Jeg brukte den energien jeg hadde, og var bra sliten da jeg kom i mål. Løypa var hard, og det var vanskelig føre. I tillegg er det mange tøffe bakker, sier hun.

– Fordel

At bakkene er lange ble likevel ikke en stor utfordring for Eilertsen.

– Jeg var flink i bakkene lørdag. Både i bakkene og ellers gikk jeg teknisk bra. Å gå teknisk bra er viktig i renn, og det ligger mye trening bak, legger hun til.

Selv om resultatet i klassisk var bedre enn fredagens renn i fristil har ikke Eilertsen noen favorittstil.

– Det varierer hva jeg presterer godt i. Det er ikke slik at klassisk er det jeg automatisk blir å satse mest på, sier hun.