Lødingen-jenta har slitt i distanserenn under årets NM. Men innen sprint har hun hevdet seg godt i nasjonal sammenheng ved flere anledninger. Etter at tre russere og en canadier - som representerer Storbritannia - var skrelt bort fra NM-sammendraget, sto Kjellbergvik igjen som nummer 19 i årets NM-sprint på Lygna.

- Det er ny personlig bestenotering i NM-sammenheng. På forhånd var det et klart mål for meg å komme meg videre fra prologen. Når det ble ny NM-pers med 19.plass, må jeg si meg fornøyd med dagen, sier Kjellbergvik som i fjor tok 26.-plass under NM-sprinten på hjemmebane i Tromsø.

- Satser på sprint

Hun ble utslått som nummer fem i sitt kvartfinaleheat etter å ha møtt løpere som Heidi Weng og juniorverdensmester Amalie Håkonsen Ous. Hun kjempet lenge for å holde følge med feltet, men måtte til slutt gi tapt i kampen om finaleplass.

- Jeg dokumenterer jo god sprintform. Det er jo bra å ta med seg videre, sier Kjellbergvik, som forrige helg kunne hente hjem et oppløftende KM-sølv fra Nordreisa.

23-åringen som representerer Kvaløysletta Skilag, er tydelig på at det er sprintløpene som nå har førsteprioritet.

- Jeg føler nå at det endelig går framover. Kroppen har begynt å spille på lag. Jeg merker også at framskrittene skjer i treningssammenheng. Så satser vi på at man fortsetter å ta steg framover i tida som kommer, sier Kjellbergvik.

Nasjonal kvote

For framtida har Kjellbergvik et langsiktig mål hun jobber mot.

- På sikt så satser jeg på å ta steg for steg til jeg får representere Norge i verdenscup-sammenheng innen sprint. Det satser jeg på skal skje gjennom nasjonal kvote. Akkurat nå er dette et mål som ikke er innen rekkevidde. Men håpet er jo at man skal fortsette utviklingen i tida framover til at man er i stand til å kjempe om en plass på laget i nasjonale verdenscuprenn, sier Kjellbergvik.

Slik det per dags dato ser ut, kan også Kjellbergvik skilte med bedre NM-plassering enn samboer Torgeir Sulen Hovland fra Tennevassåsen.

- Jeg håper jo virkelig at han skal levere en god duathlon lørdag som overgår min NM-plassering. Det unner jeg han, sier Kjellbergvik.