Den individuelle delen av kretsmesterskapet i langrenn ble en hyggelig dag for Medkila Skilag. Noah Nylund, Nora Mikkelsen, Ingeborg Hansen og Herborg Skjelle var alle suverene i sine respektive årsklasser.

De to sistnevnte la samtidig inn en sterk søknad om å få gå på førstelaget til Troms under ungdomsstafetten, som finner sted i Holmenkollen 12. mars. KM var første uttaksrenn.

Motivasjon

Medkila-trener Øyvind Hansen spår at både Hansen og Skjelle får representasjonsoppdrag for kretsen. Jentene vant lørdag sin andre individuelle KM-tittel.

– I øyeblikket har vi to inne på førstelaget, og det er bra. Det er prestisje å få representere kretsen i ungdomsstafetten, og et uttak til den gir ekstra motivasjon, sier trener Hansen.

Hansen og Skjelle vant omtrent på samme tid i henholdsvis J15 og J16-klassene - ett sekund skilte dem i Nordreisa.

– Begge var solide. Herborg gikk kanskje sitt beste løp hittil i sesongen. I vinter har hun ikke vært stabil i toppen, men klinket til da vi kom til mesterskapet. Veldig bra, sier Hansen.

Datteren Ingeborg kunne vunnet med mer enn de 70 sekundene hun var raskere enn toeren. Gullvinneren kjørte ut av løypa, traff et tre og så bindingen løsne, men fikk på seg skia og tapte kanskje ikke mer enn 20-30 sekunder på uhellet

Lagarbeid

Det var klisterføre og løst spor i en utfordrende løype. Underveis kom regnet. Løperne ble nedkjølte og måtte gå i seg selv.

De yngste kretsmesterne lot seg ikke plage. Noah Nylund ga bånn gass fra første stund og vant suverent i 13-årsklassen.

– Han er i god form, og vi er spente på hva han kan utrette når han om tre uker møter de beste i sin årsklasse på nasjonalt nivå, sier trener Hansen.

Nora Mikkelsen hentet hjem seieren i tilsvarende årsklasse for jenter.

– Hun er lovende og går alltid veldig godt på ski, sier treneren.

Han berømmer teamet som hjalp løperne.

– Vi traff godt på smurningen i skilaget etter massiv testing på forhånd. Fire personer prøvde 6-8 klistermikser. Arbeidet ble satt i system, og det kom løperne til gode. Vi fikk det virkelig til å svinge, sier Hansen.

Medkila fikk fem øvrige pallplasseringer, og treneren syns det var spesielt artig med bronsen til Andreas Nordgård i 15-årsklassen.

– Det er en løper i utvikling, som har vaket mellom fjerde- og åttendeplass i alle år. Nå slo han til. Det viser at du ikke trenger ikke oppnå førsteplasser fra 9-årsalderen for å hevde deg som 15-åring, men at du kan spise deg innpå ved å være tålmodig, trene godt og gjennom det oppnå resultater, sier Hansen.

Fjell Skilag fikk for øvrig ett sølv og to bronse i KM lørdag. Medkilas guttelag vant gull i stafett søndag, mens jentelaget ble nummer to i 13-16-årsklassen.

PALLPLASSERINGER: Fra venstre: Andreas Skjelle (sølv G13), Andreas Nordgård (bronse G15), Sigve Bornø Novstad (bronse M18) og Linn Elise Winther Torbergsen (bronse K17). Eirik Mikkelsen tok bronse i seniorklassen. Han var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Medkila Skilag