Harstad tapte til slutt 4-12 i Høyenhallen i Oslo lørdag. Det sto 2-2 etter første periode, og Harstad ledet 2-1 etter drøyt ni minutter etter scoringer av finnene Tuomo Manninen og Mika Heikurainen.

Det er over åtte år siden Harstad sist gang slo Tunet. Gjestene fra nord hadde så visst ikke tenkt å gi seg uten kamp lørdag kveld. Proppfulle av selvtillit etter tre strake kamper uten nederlag var Harstad med på notene fra start. Skuddstatistikken var jevn også etter midtperioden, men Tunet traff på fire av sju avslutninger og økte ledelsen til 6-2. Den siste scoringen kom bare tre sekunder før pausen etter at Harstad hadde ballkontroll med 20 sekunder igjen på klokka.

Kaptein Tom Bakken sier det er en misfornøyd gjeng som tar kveld i Oslo.

- Vi er skuffet. Kampen var ikke så ille fra vår side som resultatet tilsier. Lenge ga vi Tunet motstand. Kanskje undervurderte de oss i starten, sier Bakken.

Med litt mer tur i andre periode kunne spenningen holdt seg også i de siste 20 minuttene.

- Vi hadde en del kontringer i andreperioden, som vi ikke klarte å utnytte. Samtidig var Tunet effektive. Det ble et ekstra slag imot da de økte forspranget til fire mål rett før sistepausen, sier Bakken.

I tredje periode økte Tunet skuddfrekvensen og kjørte fra Harstad både i sjansestatistikken og i skåringer. Harstad tok time out sju minutter før slutt for å bremse hjemmelaget. Det resulterte i to raske scoringer for Harstad, begge servert nykommer Ritvars Berzins, som dermed har tegnet seg for sju fulltreffere og fem målgivende på fire kamper.

Et ekstra skudd for baugen var resultatet i Fredrikstad. Vertene spilte uavgjort mot Sandnes, og vant et bonuspoeng på straffer. Dermed økte Fredrikstad til sju poengs forsprang på Harstad i kampen om å unngå direkte nedrykk og samtidig gå kvalifiseringsplass.

- To poeng til Fredrikstad er et strek i regninga, og det setter et ekstra press på oss før kampen mot Akserselva søndag. Der trenger vi bonuspoeng, som vi ikke har kalkulert med, sier Bakken.

Harstad har tapt fem av fem oppgjør mot Akerselva tidligere.

Fakta

Tunet-Harstad 12-4

Perioderes.: 2-2, 4-0, 6-2

Høyenhallen, eliteserien, lørdag

Mål Tunet: Ole Mossin Olesen 5, Simen Bendiksen 2, Ole Martin Skau Jansson 2, Mats Hoff Karlsen 1, Thomas Rognlien 1, Simen Lenborg 1

Mål+målgivende Harstad: Ritvars Berzins 2+0, Tuomo Manninen 1+0, Mika Heikurainen 1+0, Pepe Nevasalmi 0+1, Kristoffer Sterner 0+1. To mål uassistert. Også benyttet: Jani Pyykkö, Ole Petter Anfinsen, Erling Larseh Dahl, Toms Kirmuzs, Tom Bakken, Rune Johansen, Ali Pekkala, Espen Myrvang

Skudd: 34-22

Utvisninger: 1x2 min. Tunet og 2x2 min. Harstad

Dommere: Erik Godtfredsen, St. Croix og William Jakobsen, Kongsten