Slik gikk det ikke. Langrennsløperen fra Skånland og Fjell Skilag lå på hotellrommet på Orkdal da konkurrenter fra Norge, Sverige, Finland, USA og Estland kjempet om å vinne sprintrennet.

– Sår hals og tette bihuler, melder en skuffet Reinås.

Forverret helse etter trening

Reinås ble tatt ut til juniorlandskampen etter to seirer og én tredjeplass på tre starter i den første norgescuphelga. 18-åringen tok turen fra skigymnaset på Lillehammer til Orkdal selv om han ante uråd tidligere i uka.

– I de siste dagene har jeg kjent på meg at jeg er småsyk. Jeg trodde likevel at det skulle gå over. Torsdag tok jeg noen treningsdrag her i Orkdal, og i dag var helsetilstanden forverret.

– Da tør jeg ikke ta sjanser. Jeg har viktige renn senere i sesongen, sier Reinås.

Han regner med å dra tilbake til Lillehammer allerede lørdag mens hans norske lagkamerater går den individuelle distansen. Søndagens stafett utgår naturligvis også.

– Slike ting kan skje. Det er ikke noe å gjøre med. Jeg har uansett fått en ny opplevelse ved å være med på opplegget rundt denne juniorlandskampen, og er blitt kjent med andre nasjonale toppløpere. Det i seg selv er nyttig - selv om jeg ikke får konkurrere, sier Reinås.

Vil vinne norgescupen

Han har fått smaken på suksess etter pangstarten i norgescupen. Trolig var han bare et fall fra å gjøre storeslem på Nes. Kan hende røk seieren på åpningsdistansen for drøyt to uker siden, men han sikret likevel pallplass. I de påfølgende dagene slo Reinås tilbake med to seirer.

– Jeg har lyst til å kjempe i toppen sammenlagt. Det er hovedmålet for vinteren, sier han.

– Hvor realistisk er det?

– Det er fullt mulig. Først og fremst må jeg bli frisk raskest mulig slik at jeg igjen kan trene bra og forberede meg optimalt, sier Reinås.

De neste løpene i norgescupen finner sted på Voss om to uker.

– Kanskje kunne jeg deltatt i helga, men jeg prioriterer norgescupløpene og står heller over juniorlandskampen. Selvsagt skulle jeg gjerne målt krefter mot utlendingene, men jeg får kanskje nye sjanser senere. Jeg ser fremover, sier Reinås.

Han slo gjennom nasjonalt i fjor med bronse i NM på sprint.