Den samme Madsen fikk æren av å ta avsparket da vertskapet Team Skånland tok imot Gratangen til kamp i 1.-divisjon for Nord-Norge i futsal lørdag.

Angriperen brukte bare et drøyt minutt på å bli den første til å score et mål i divisjonsspill i Skånlandshallen. Det var kanskje ikke vakkert eller skjedde i kontrollerte former, men ballen ble til slutt hælsparket over streken.

Strålende målvaktsspill

Gratangen var farlige gjennom hele kampen, og bare fenomenalt målvaktsarbeid av Odd Erlend Pettersen gjorde at hjemmelaget holdt nullen til pause. Skånland hadde muligheten til å øke ledelsen på straffespark tidlig i andre omgang, men Sigurd Madsen maktet ikke overliste Brage Nygård.

Snudde

Skånlendingene ledet lenge, men fikk likevel ikke den opplevelsen de hadde håpet tidlig lørdag ettermiddag. Tre minutter før full tid sørget Eirik Christensen for utlikning. Scoringen kom i overtallsspill da Gratangen tok ut målvakten for å kunne ha en ekstra utespiller i jakten på 1-1. Den kom, og var ikke ufortjent ettersom Gratangen kort tid i forveien hadde en suser i tverrligger.

Avgjørelsen falt 17 sekunder før slutt da Gratangens Ulrik Johannessen fikk ballen på venstresiden og knallet til. Ballen suste i nettmaskene bak Marius Sandnes, som voktet Skånlands bur etter pause.

Gratangen slo også Hinnøya 2-1 i dagens andre kamp. I den siste kampen vant Hinnøya 6-4 over Skånland.

Flere kamper skal spilles i Skånlandhallen lørdag. Harstad Tidende kommer tilbake med fyldigere dekning i løpet av helga.

Fakta

Skånland-Gratangen 1-2 (1-0)

Skånlandshallen, 1.-divisjon Nord-Norge

Mål: 1-0 Sigurd Madsen (1), 1-1 Eirik Christensen (37), 1-2 Ulrik Johannessen (40)

Gult kort: Sigurd Madsen, Skånland

Dommere: Kurt-Ivar Nordstrøm og Marius Jespersen, Beisfjord

Gratangen-Hinnøya 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 David Johansen (13), 1-1 Sander Finjord Ringberg (18), 2-1 Sander Finjord Ringberg (38)

Gult kort: Hans-Eivind Rydeng og Andreas Fiva, begge Hinnøya

Dommere: Stig Setså og Marius Jespersen, Beisfjord

Skånland-Hinnøya 4-6 (1-2)

Mål: 1-0 Sindre Brandsegg (8), 1-1 Espen Berthung (15), 1-2 Truls Torblå (17), 1-3 Andreas Fiva (24), 1-4 Henrik Fjellstad (27), 1-5 David Johansen (36), 2-5 Vegard Norberg (37), 3-5 John Magne Vesterheim (39), 4-5 Håkon Norberg (40), 4-6 Johannes Dragøy (40)

Gult kort: Sigurd Madsen og Lasse Østnes Pedersen, Skånland. Andreas Fiva, Hinnøya

Dommere: Stig Setså og Kurt-Ivar Nordstrøm, Beisfjord

AVSPARK: Sigurd Madsen fikk første spark på ballen da 1.-divisjonsspill kom til Skånland for første gang. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
AVGJORDE: Ulrik Johannessen jublet da han scoret vinnermålet for Gratangen i sluttsekundene Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
REDDET: Odd Erlend Pettersen var en levende vegg i Skånland-målet i første omgang, og hjalp vertene til pauseledelse.