Langrennsjenta fra Fjell Skilag opplevde det man trygt kan kalle en glimrende sesong da hun i fjor tok et stort steg opp imot norgestoppen. Fra å være et stykke bak de beste i landet som 15-åring, vartet hun opp med flere plasseringer like bak enerne i norgestoppen. De gode prestasjopnene kom spesielt innenfor sprintdisiplinen.

– Det skjedde spesielt som en følge av at jeg ikke hadde et veldig godt treningsgrunnlag. Derfor kom de beste prestasjonene også på de korteste distansene, sier Åsli.

Nytt miljø

Under førsteåret på Heggen videregående skole var hun en av fire Fjell-løpere som gjennomførte førsteåret sitt her. Nå har Fjells kvinnelige juniorløpere dratt i hver sin retning.

– Jeg kjente på at det ble riktig for meg å dra bort for å fortsette langrennssatsingen et annet sted. Jeg tror at jeg kan utvikle meg videre som langrennsløper, og tror at det er gode sjanser for det på langrennslinja i Meråker, sier Åsli.

Hun er også like klar på hvor hun fortsatt er klar på hvor langrennskarrieren forhåpentlig skal ende.

– Jeg jobber jo på med et langsiktig mål om å bli best, sier Åsli.

God periode

17-åringen fra Evenskjer kan se tilbake på en lovende periode med barmarkstrening foran årets langrennssesong.

– Jeg har etter beste evne forsøkt å skape motivasjon ved å variere treningen. Det gjør jeg blant annet for å bedrive andre aktiviteter innimot sesongstarten. Dette gjør det lettere for meg å bevare motivasjonen inn imot langrennssesongen. Blant annet har det blitt mye løp og sykkel denne sommeren, sier Åsli.

Langrennsløperen fra Fjell er klar på at det er mulig å kunne ta nye steg i sin andre sesong som juniorløper.

– Jeg har tro på en ny sesong hvor jeg skal være mer stabil på topp 20-plasseringer i norgescupen. Så hadde det jo vært veldig hyggelig om man leverte noen gode prestasjoner under junior-NM på hjemmebane i Kilbotn. Det framstår som sesongens store mål for meg, sier Åsli.

BEITEBYTTE: Aylin Åsli setter kursen for Trønderlag når hun skal fortsette sin langrennssatsing. Åsli går sitt andre år på videregående på skigymnas i nordtrønderske Meråker. Foto: Privat