– Se, der! Midt i hjertet på bjørnen, peker Roald Søfting fra Ramsund på treffpunktet fra hans skudd under jaktfeltstevnet på Øse.

– Bjørnen må bare holde seg oppe i Troms innland. Kommer han hit, er den ferdig, smiler Søfting.

Naturlige forhold

På Øse var det både vær og vind under jaktfeltstevnet.

– Det er naturlige forhold, det er derfor det heter feltskyting, klargjør Tom Elvevoll fra Skånland og Astafjord Jeger- og fiskerforening (SAJFF).

– Sånn det skal være, det er jo for jegere det her, smiler han.

Elvevoll sier denne form for skyting også er for alle, men jaktfeltstevner skal være feltmessig og mest mulig naturlige forhold. Og det var det med noe regn og en vind som varierte sterkt.

– Så får vi bomme litt og treffe litt, forteller han mens han ser på hvordan skytinga har vært på figuren av rein.

Roser

Mange av de garvede jegerne roser at det atter var ei feltløype i naturlige omgivelser.

– Det er flott med jaktfeltstevner, selv om det ikke er så mange av dem. Skjitprat hører med, men selvfølgelig mest om jakt og hendelser som har skjedd under både jakt og jaktstevner, røper gjenget mens de sjekker sine treffpunkter, og samtidig kommer med de saftige kommentarer og noen jaktskrøner.

– En skikkelig flott tur rundt i terrenget med gode jaktkamerater, er tonen.

Vinner av stevnet ble Sigbjørn Larsen fra Salangen JFF med 131 poeng foran Håkon Strand, Gratangen JFF, Trond Inge Haug, Ramsund & Omegn JFF og Nils Olsen, Skånland og Astafjord JFF, alle med 129 poeng. Deltakerne kom fra lokalområdene, men også indre Troms og så langt nord som fra Manndalen i Kåfjord.

I Gratangen må arrangøren flere år tilbake i tid for å se 53 deltakere på sitt stevne.

SJEKKER: Tom Elvevoll, Skånland (fh), Oddleif Pedersen, Gratangen (GJFF), Kai Mathisen, Snubba, Trond Haug, Magne Bømark og Roald Søfting (delvis skjult) samt Lasse Gyltnes alle Ramsund, sjekker sine treffpunkt. Foto: Yngve Paulsen