EVENES: Under årets kretsmesterskap i regi av Senja fikk Nikolaisen det virkelig til å svinge under lørdagens skyting. På sine 72 piler presterte han 642 poeng. Det er en suveren ny norgesrekord i instinktiv-klassen.

– Det gikk veldig bra dette. Jeg er litt overrasket over at jeg skulle prestere dette resultatet med et treningsgrunnlag som er lik null, sier Nikolaisen.

Den eneste oppkjøringen foran årets kretsmesterskap var to treningsøkter i uka før mesterskapet. Etter det man presterte her, så det slett ikke lovende ut.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg var overrasket over prestasjonen. Her var det kun gammel rutine som man fløt på. Siden Harstad Bueskytteres Midtsommerstevne i slutten av juni og fram til sist uke har jeg ikke rørt buen, humrer Nikolaisen.

God dag

Prestasjonen som Nikolaisen sto for i klasse instinktiv er det beste som noen har skutt i den nye klassen.

– Jeg må si meg veldig fornøyd. Bakgrunnen for prestasjonen var at jeg hadde en god dag, fant rytmen, og klarte å holde hodet kaldt, sier Nikolaisen om norgesrekorden som han gjenerobret med 13 poengs margin.

Den tidligere tradisjonell-skytteren ble henvist til instinktiv-klassen da årets bueskytterting bestemte seg for å dele denne klassen i to. Da ble også den gjeldende norgesrekorden nullstilt.

– Jeg hadde selv norgesrekorden i 2015 med 639 poeng. Men etter klassedelingen har andre overtatt norgesrekorden inntil nå. Så nå håper jeg jo på at det er mulig at denne blir stående en stund, humrer Nikolaisen.

– Hva synes du om at tradisjonell-klassen ble todelt i en langbue- og en instinktiv-klasse?

– Min personlige mening er at dette er noe som de kanskje kunne ha spart seg for. Men vi får se. Det er sikkert både fordeler og ulemper ved dette, sier Nikolaisen.

Sterk lokal innsats

Tinden-leder Sissel Storelv legger heller ikke skjul på at det var solide saker som Nikolaisen presterte under helgas konkurranser.

– Dette er naturlig nok en veldig høy score. Det er ikke mange poeng som har gått bort her på hans 72 piler. Han beviser igjen at han hører hjemme helt i norgestoppen av sin klasse, sier Storelv.

Han var ikke den eneste som imponerte av lokale skyttere denne helga. Under lørdagens konkurranse sørget både Tinden og Harstad Bueskytterklubb for å sikre seg edelt metall.

– Tinden-skyttere sørget for å hente hjem sju gull. De sto Adele Storelv, Amalie Storelv,

Torje Ludviksen, Kent Andreas Nikolaisen, Walter Johansen og Kristine Storelv for i tillegg til Svein Nikolaisens sterke serie. Hos Harstad Bueskyttere sørget Finn Erik og Eirik Johansen for å ta hjem hvert sitt gull under konkurransen lørdag, sier Storelv.