Når Jensen konkurrerer mot verdenseliten for veteraner i El Salvador søndag, er det 23 år siden sist harstadværingen deltok i VM. Den gang som junior. Da ble han nummer sju.

Jensen skrur ned forventingene før det braker løs.

– Jeg har ingen forhåpninger, og er redd jeg blir for liten og spe i dette feltet. Dette er en unikg mulighet til å skaffe meg erfaring, og jeg får prøvd meg mot de største kanonene ute i den store verden, sier Jensen, som ble norgesmester for veteran i september. Fra før er han NM-gullvinner for senior i 2003 og NM-gullvinner for junior i 1992.

Som alltid i denne type sport stilles det spørsmål om et mesterskap vil være rent.

– Som i alle andre idretter vil det alltid være noen som ikke trener på lovlig vis. I kroppsbygging vises det kanskje ekstra godt fordi man stiller så og si naken. Husk at de jeg konkurrerer med, har trent og spist seriøst de siste 20-25 årene og brukt all sin tid på dette. Om noen tror dop er det som skal til for å bli slik, tar de kraftig feil, sier Jensen.

43-åringen gleder seg til mesterskapet, og kanskje enda mer til det er overstått og julefeiringa kan sette inn.

– Jer er mer enn klar til å feire jul med familien, og spise mat som jeg ikke har unnet meg i hele år. Jeg har vært på diett siden januar, sier han

MESTER: Gøran Jensen og datteren Mia Myreng Jensen etter NM-seieren i høst. Foto: Øyvind Asekvold Kaarbø