Fylkesrådet har vedtatt Opplæringstilbudet som skal lyses ut for neste skoleår, 2016-17. Tilbudsstrukturen bygger videre på Fylkestingets tilbudssak fra juni 2014, og på konsekvensene av de planlagte skolesammenslåingene. I tillegg møtes næringslivets behov med et helt nytt tilbud, skriver Troms fylkeskommune i en pressemelding.

Kjemiprosess også i Troms

Kjemiprosess tilbys fra neste skoleår gjennom Nordkjosbotn og Sjøvegan videregående skoler i en samarbeidsstruktur.

Tilbudet planlegges lagt i en 1+3-modell og vil dermed bli tilgjengelig for dem som nå går på teknisk- og industriell produksjon (TIP) vg1.

- Vi tenker geografisk fordeling, og at både den tradisjonelle teknologiske industrien og den nye settefiskindustrien skal imøtekommes, sier fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V).

Omlegging av medier og kommunikasjon

Medier og kommunikasjon fases ut som yrkesfaglig tilbud og blir nå et studieforberedende tilbud. Fylkesrådet velger å opprettholde det nye tilbudet ved de samme skolene som har medier og kommunikasjon i dag: Stangnes, Bardufoss og Breivang videregående skoler.

En ny yrkesfaglig variant kalt «medieproduksjon» vil eventuelt bli et tilbud for enkeltelever som følger programmet «design og håndverk», og vil tilpasses ved skoler som har dette programmet. Det har tradisjonelt bare vært tre-fire lærlinger per år i dette feltet.

Det tidligere tilbudet studiespesialisering med formgivning er nå gjort om til kunst, design og arkitektur. Tilbudet, som fortsatt regnes som studieforberedende, legges til Breivang videregående skole i Tromsø.

Flere minoritetsspråklige

Senja videregående skole får fra høsten permanent innføringsklasse for minoritetsspråklige. Fra før fins det slike ved Breivika videregående i Tromsø og Rå i Sør-Troms.

- Vi må i tillegg vurdere situasjonen fortløpende, så det kan komme opp flere tilbud i Troms, i første omgang på midlertidig basis, sier utdanningsråden.

Senja videregående skole får ellers en ekstra klasse påbygning, primært for helsefagarbeid/ ambulansefaget, etter at den nye akuttforskriften setter nye krav til lærlinger i ambulanseutrykning.

- Ekstraåret for ambulansepersonell blir i realiteten et kinderegg: De som ikke får læreplass i ambulansefaget, vil kunne bli helsefagarbeidere i en tilpasset påbygning, og vi kan få økt gjennomføring, sier Roar Sollied.