I den forbindelse skifter parkeringsplasser og skilt som driftes av parkeringsselskaper navn til Vilkårskårsparkering. Skiltene vil bli hetende Vilkårsparkeringsskilt.

Felles register

Parkeringsleder Ronald Sareussen i Harstad kommune sier publikum vil ikke merke noe, men alle aktører skal bruke de samme benevnelsene.

– Samtidig skal det innføres et nytt felles landsdekkende register for alle skilt i forbindelse med private- og offentlige parkeringsplasser, sier han.

Det betyr at kommunen har nærmere to måneder på seg til å få registrert alle 90 skilt fordelt på nærmere 20 området og gatestrekninger.

– Det skal vi klare. Målet er at alle kan gå inn på vegvesenet nettside og finne ut hvilken parkering der man skal, sier han.

Gps-koordinater

Skiltene vil ikke bli byttet ut, men underskilt kan få noe mer forståelig tekst. I tillegg skal alle skilt på gps-koordinater slik at man kan trykke på skiltet på nettsiden og få vite nøyaktig hvor skiltet står.

– Målet er at dette skal gjøre det enklere for folk å skaffe seg informasjon om vilkårene for den enkelte parkeringsplass.

Sareussen sier de har en rekke skiltvedtak fra 1983. Noen er gjort av politiet og noen av Statens vegvesen.

– Det er mye jobb så vi kommer nok til å være flere som vil jobbe med dette, sier han.