Utvalgsleder Steinar Nilsen skriver til utvalgsmedlemmene, næringssjef Bjørn Akselsen, rådmann Hugo Thode Hansen, kommuneplanlegger Rannveig Kildal Ramtvedt og leder Areal- og byggesak Jan Inge Lakså. Kopi til Kari-Anne Opsal og Arvid Eliseussen.

”For at brygga skal ligge i et attraktivt miljø, må det sikres at sentrumsplanen stadfester en parkstatus på ”Ottarsplass”. Det vil også være viktig at det blir en gjestehavn for småbåter og ikke en båthavn der hensikten er å leie ut mest mulig båtplasser som okkuperer mulighetene for en gjestehavn”.

Den viser også at utvalget planla å ha kontorer i 2. og 3. etasje. I første etasje ville de ha et stort publikumsaral til for eksempel restaurant og utstilling.

Potensial for utleie

Epost viser også at utvalgsleder Steinar Nilsen og Torleif Jørgensen mener, etter en befaring de gjorde i år, at renovering av brygga til dagens krav for anvendelse til kontor/næringsvirksomhet er mulig.

”Det er også mulig innenfor en kostnad som gir Gammelbrygga potensial i et utleiemarked”.

Mest erfarne firma

Steinar Nilsen skriver i en rapport på vegne av utvalget at Bygningsmessig har Gammelbrygga en betydelig restverdi, betydelig større enn hva som er estimert i takst fra 2013. Videre skriver han: ”Det er satt sammen en faggruppe bestående av de mest erfarne firma i byen innenfor det enkelte fag. Entek, ventilasjon, springkling og sanitær. Harstad Elektro, sterkstrøm, svakstrøm og brannvarsling. Peab Nilsen & Haukland (der Nilsen jobber), alle bygningsmessige fag, samt maling og beleggsarbeider.