40 personer tok turen langs den nye skogsveien fra Breivikhaugen i ruskeværet mandag ettermiddag. Underveis oppover Neverbakken får ordfører Marianne Bremnes og representanter fra Statskog høre om to års dugnadsarbeid med den tre kilometer lange turtraseen. Initiativtaker Asbjørn Kaarbø er nemlig aldri så fornøyd som når han møter blide folk i marka.

Gave til friluftsfolket

-Det er mange år siden vi grunneiere fikk ideen, men det var først i 2014 at vi begynte å rydde skog. Nå ser vi turgåere her hver eneste dag, året rundt, sier han, takknemlig for gapahuken som endelig skal feires ved foten av Lille Hinnstein. Gitt i gave fra Statskog til Harstad kommune, deretter donert til turgåerne. En fortreffelig gave til friluftsfolket, ifølge Kaarbø.

-Gapahuken gjør turmålet perfekt, en plass å møtes i marka. Det er takket være frivillige dugnadsarbeidere og gavmilde sponsorer vi har fått dette i havn, sier han, mens en imponert ordfører klipper snora.

For folkehelsa

-For et flott turmål. Jeg har aldri vært her før, så takk for at dere fikk meg med. Tiltak som dette, samt Ti på Topp, gjør det enklere for folk å komme seg ut.

Det er bare å si takk til grunneiere og frivillige som har lagt til rette for turgåerne. Et viktig bidrag for folkehelsa.

- Helsebot

Det er ingen tvil om at turmålet er populært, kanskje spesielt blant beboerne i Breivika og nærområdet. Siden gapahuken ble satt opp 18. november i fjor, har 1900 turgåere skrevet seg inn i gjesteboka. Blant dem Gudrun Nygård Nilsen og Unni Benjaminsen som de ivrigste.

- Vi var de første, og siden har vi tatt turen flere ganger i uka. Dette er helsebot, vi holder oss i god form, sier hun, og serverer deilig hjemmebakst denne hustrige juniettermiddagen.

- Du kan tro vi forteller alle om denne fine plassen. Om skogsveien, gapahuken og den flotte utsikten, sier de.

Regionsjef i Statskog Troms, Kåre Rasmussen, håper gapahuken vil bli mye brukt av befolkningen.

-Dette er en av fire gapahuker vi gir til ulike steder i landsdelen dette året. Statskog forvalter 10.000 kvadratmeter av grunnen i Troms fylke, og 600 av disse eies av dere alle. Det er en fornøyelse for oss å få bidra til folkehelsa når det i forkant er gjort en så flott innsats av grunneierne.

HELSEBOT: Gudrun Nygård Nilsen (foran) og Unni Benjaminsen er ivrige brukere av den nye skogsveien i Breivika. Foto: Tina Eilertsen
BÅLKAFFE: God traktering etter en times gange oppover marka. Foto: Tina Eilertsen