Seks dronefilmer skal ikke bare profilere nye boligfelt men også eksisterende felt der det ennå er plass til folk som vil bygge. På Evenskjer gjelder dette Dyrvikhøgda og det nye feltet, Evenskjer Syd (se video nedenfor).

Evenskjer syd - film for Skånland kommune from Dronepilotene on Vimeo.

Det er også produsert filmer for et nytt boligfelt i Grovfjord (Ressan) og eksisterende boligfelt i Tovik (Staruphågen) og på Sandstrand (Bjønnshågen).

Aktuell

Skånland kommune ønsker sin andel av kommende forsvarsansatte.

– Filmene skal markedsføre kommunen for nye innbyggere så vel som for dem som bor her, og som ønsker å kjøpe tomt. At vi har hele kommunen med, er fordi vi mener at hele kommunen er attraktiv, selv om Evenskjer nok er mest aktuell for forsvarets folk, sier utviklings- og næringssjef Torunn Rørvik Wilhelmsson.

Og nå klargjøres det områder man håper er av interesse.

– Vi vet foreløpig ikke noe om interessen fra framtidige forsvarsansatte, men vi tenker at nærhet til Evenskjer som handelssted, med alle tilbud og gode fasiliteter innen skole og barnehage, idrett og fritid, er viktig. Vi mener det er en fordel for dem som jobber på flystasjonen å bo på Evenskjer, sier Rørvik Wilhelmsson.

God etterspørsel

Når innrykket av bovillige kommer, er det for sent. Derfor er arbeidet med nye boligfelt godt i gang.

– Vi tar imot henvendelser allerede, men salgsstarten blir ikke før høsten 2018. Nå skal filmene få leve sitt eget liv slik at de som sitter på gjerdet skal få en smakebit, sier utviklingssjefen.

Filmene er beregnet å gjøre det lettere å vurdere Evenskjer Syd som et framtidig bosted. For, som hun sier:

– Beliggenheten er perfekt. Den er tett på det meste, og gir en akseptabel pendlervei for den som jobber på flystasjonen, og for ektefellen som kanskje får seg jobb i Harstad.

Jobben med å fylle de 40 til 44 boenhetene mellom Skånland kirke og Skånland skole kan vise seg å bli relativt lett.

– Vi opplever god etterspørsel, sier Rørvik Wilhelmsson. – Og det er utbyggere som har meldt interesse for Evenskjer Syd.