Lørdag formiddag var Gunnlaug Berg i gang med å rigge til førjulsmarknaden i Stangneshallen. I fjor var hun der for første gang med sine sølvsmykker.

Ett ekstra puff

- Besøket i fjor ga med et ekstra puff til å fortsette med tanken om å lage en egen bedrift med selvproduserte sølvsmykker, sier Gunnlaug Berg, som i mange år jobbet med smykker hos Midling i Harstad.

Startet opp

- Det var i mai i år at jeg for alvor startet opp med Gunnlaug Sølv. Jeg var i august med på markedet i forbindelse med Bakgården. Siden har det gått slag i slag med produksjon av sølvsmykker fra gården på Sandtorg som jeg nå er på plass i, sier Sandsøy-jenta, som sammen med moren ofte står side om side på stand ved messer. Moren Jorunn holder seg til skinn av villsau.

Godt mottatt

- Jeg var forrige helg på eget marked på Sandsøy. Det var en svært positiv opplevelse. Nå er det sikkert en del på øya som går rundt med den en har laget de siste månedene, sier Berg, som lager forskjellige smykker og kjeder i alle prisklasser. - På messa har jeg sølvsmykker og charms i flere varianter. Mye ligger i prisklassen rundt 500 kroner. Men jeg har et halskjede hengende her til over 6.000 kroner med moms, sier hun. - Slik er det å drive enkeltmannsforetak. En må regne inn momsen på det en selger, sier Gunnlaug Berg, som neste helg også vil være på plass ved et nytt julemarked i Harstad sentrum.

STARTSKUDDET FOR EGEN BEDRIFT: — Førjulsmessa her i Stangneshallen var en positiv opplevelse i fjor for meg. Det ble startskuddet for å etablere Guunalug Sølv, sier Gunnlaug Berg, som er fra Sandsøy, men som nå er etablert med eget verksted på Sandtorg. Lørdag var hun på plass på førjulsmarknaden sammen med moren Jorunn. Foto: Tore Skadal