De planlegger et stort show, men også mye sosialt og gøy.

– Lett å møte nye folk

UKM (Ung kultur møtes) er for unge hovedsakelig mellom 13 og 20 år. Man kan delta med nesten hva man vil: som musikk, dans, film, foto, litteratur, programmering, folkemusikk osv.

Ungdommene som så langt har meldt seg som arrangører, presiserer at UKM er for alle. De opplever det hele som svært sosialt, og opplever stor frihet i hva de selv ønsker å bidra med. I tillegg til det kulturelle sier de det er lett å treffe nye folk.

– UKM er et av de mest velkomne arrangementene jeg har vært med på, sier Johanne Finnstø.

Johanne Finnstø, Mia Heleen Pedersen Fagerslett og Jizele Borauzima skal ha roller som innebærer blant annet sekretariat. Foto: Gisken A. Eriksen

Hun planlegger å jobbe med scene eller kanskje som kunstansvarlig.

– UKM er alltid en fest, og det er det vi jobber med nå. Alle ungdommene skal føle seg trygg og ville være med her flere ganger. Det sosiale er like viktig som at noen vil vise fram hva de kan, sier Ingvill Mathilde Torgersen.

– Dette er ikke en konkurranse. Det er ingen som egentlig vinner, det er en mønstring og en samling der vi lager et show i lag, legger Norah Marielle Kildal Granås til.

I år skal det for andre året også være en egen gaming-turnering på Harstad fritidssenter og konkurranse for spillet Smash Bros og Rocket League. I fjor vant harstadgutten Martin, også på fylkesnivå.

Påmeldingsfrist for å delta med noe på scenen er 12. mars

KONFERANSIERER: Linn-Tone Sandnes Skaug skal være konferansier sammen med Ingvill Mathilde Torgersen. De skal også ha noe ansvar for sosiale medier, bilder med mer. Foto: Gisken A. Eriksen

Ulike roller

Påmeldingsfrist for å kunne være medarrangør er 5. mars. Som arrangør kan man være alt fra sekretær, medieansvarlig, til ansvarlig for å planlegge gøye ting å gjøre.

– For dem som er arrangører, har vi folk som er backstage-ansvarlig, ansvarlig for gøy og moro. Vi finner bare på navn underveis! Det er ungdommene som skal få rope høyest og si hvordan de mener UKM skal være, sier Hanne Johnsen Handå i Ungdommens Hus.

– Meld deg på!

Johnsen Handå oppfordrer unge til å melde seg på så raskt de kan på UKM.no, og gjerne til å ta kontakt med Ungdommens hus for hjelp med sitt innslag eller ting man lurer på.

– Det skjer mye sosialt og gøy fram til arrangementet, som å gå på arrangementer og kino som er fint å få være med på, i tillegg til morsomme møter, sier hun.

– Du får også andre kule muligheter utover å være med på arrangementet, som å bli med på reiser osv.

Hanne Johnsen Handå, Foto: Gisken A. Eriksen