Rigmor Ingebrigtsen sitter på kafé på Evenskjer og drøfter den rykende ferske boka med ei skrivevenninne. Snart er det lansering, og hun har nerver.

– Det føles nakent, og er egentlig kjempeflaut. Det er noe med å blottlegge seg, selv om jeg ikke skriver helt privat.

– Jeg sier som barnebarnet mitt – det er pinlig! Og det synes bestemor er en veldig bra beskrivelse av hvordan jeg har det nå. Men det er også veldig spennende. Kommer det noen på lanseringen, og hvordan blir boka mottatt, funderer hun.

Markeres med musikk

Førstkommende torsdag ettermiddag lanserer hun boka i Skånland folkebibliotek. Begivenheten markeres med sang og musikk av Mona Stenhaug Johannessen og Wolfgang Schmitt. Deretter skal den ferske forfatteren selv lese fra boka.

«Boka vår 0-200» er hennes drøm og ønske om å lage ei familiebok, som byr på historier for folk i alle aldre.

Boka er trykket i Bodø. Hun har ordnet omtrent alt selv. Hun orket ikke langdrøyelige prosesser der forlag skal godkjenne manus, så da trykket hun like gjerne opp boka si gjennom eget forlag. 500 eksemplarer skal nå selges, og den jobben skal hun også gjøre selv.

– Jeg ønsker å gi noe videre og dele opplevelser. Hverdagsspråket har vært viktig for meg, og boka er skrevet med utspring i tanker og refleksjoner fra eget liv, sier hun.

Hun håper at leserne skal fornemme humor i flere av historiene, og få godfølelsen når de leser boka hennes.

– Det er viktig for meg at boka skal skape rom for egne refleksjoner. Her er alt fra eventyr til fortellinger og noveller fra hverdagslivet. Jeg har med noen historier på dialekt, mens ei fortelling for eksempel kan passe for folk på institusjon. Noen tekster passer også for barn. Samtidig har jeg gitt plass til blanke sider, der leseren kan skrive og tegne selv, slik at boka blir deres egen bok, derav navnet «Boka vår».

Fra vugge til grav

Boka er skrevet for alle generasjoner, men mye av inspirasjonen er hentet i samvær med barn.

Gjennom arbeidet sitt opp gjennom årene, har hun hatt gleden av å være mye sammen med barn i ulike aldre. Barns nysgjerrighet og kreative tenkning, kommer også godt til syne i flere av de fantasifulle småhistoriene i boka.

Ingebrigtsen ble født i Skånland i 1951, men flyttet bort en periode før hun kom hjem igjen med familie på 80-tallet.

I Skånland har hun de siste årene vært sentral i markeringen av Verdensdagen for psykisk helse, som er blitt et omfattende arrangement. Hun har ellers en lang karriere bak seg som logoped, der hun jobbet med språk og pedagogisk arbeid i Sør-Troms.